Hur man byter en ny motorcykel kedja

En motorcykel kedjan är en slitstark produkt, med många exempel som varar upp till 10.000 miles innan det behöver bytas ut. En kedjans livslängd kan drastiskt förkortas genom felaktig installation, brist på smörjning och förskjutning av bakhjulet. Medan du håller kedjan smord och linje kommer att förhindra kedjan misslyckande, längre perioder av hård användning - såsom racing - kan orsaka nog skador att bära ut en ny kedja i en enda körning. Byta kedjan omedelbart ska kunna undvika säkerhetsrisker, men några särskilda verktyg behövs. Saker du behöver
Hylsnyckel
Blocknyckelsats
bakre stativet
Grinder
Chain brytare Tool Review Chain
Ögla
Chain pressverktyg smörjmedel
Chain spraya
Visa fler instruktioner
1

Lossa motorcykelns bakre muttern differentialbroms med en hylsnyckel. Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av bakhjulet med hjälp av en skiftnyckel. Lossa kedjan helt, med hjälp av en skiftnyckel för att vrida moturs justerare.
2

Lyft motorcykelns bakhjul, med en bakre stativet. Snurra bakhjulet för hand tills kedjan befälhavare länken är längst ner i kedjan slingan och centreras mellan motor och hjul.
3

Skär av topparna av befälhavaren länkens nit huvuden från den yttre sidoplattan, med slipmaskin. Placera en kedja brytare verktygets tips över cut-off nit axlar. Skjut huvudlänken inre sidoplåten med hjälp av verktyget kedjan brytaren.
4

Dra kedjan bort av motorcykelns kedjehjul och kassera den.
5

lägga en ny kedja över bakhjulet s drevet och skjut den över toppen av motorns drevet. Håll samman ändarna på botten av kedjan slingan.
6

Tryck den inre sidoplattan av den nya huvudlänken genom baksidan av kedjan, att föra in dess nit stift genom ändarna på kedjan.
7

Placera den yttre sidoplåten över ögla. Tryck sidoplåten på befälhavaren länk med en kedja press. Släpp kedjan tryck en gång niten huvuden har pressats in i en svamp-liknande form.
8

Twist kedjan medurs justerare, med hjälp av en skiftnyckel för att dra åt kedjan. Kontrollera att fjäderförspänningen dras åt jämnt, rada upp justeraren indikator med hash märken på svingarmen. Dra åt muttrarna justerskruvar lås med en skiftnyckel.
9

Dra bakaxelns låsmuttern med en hylsnyckel.
10

Snurra bakhjulet långsamt och spraya ett lager kedja smörjmedel på kedjan. Låt smörjmedlet att sjunka ner i kedjan i 10 minuter. Kör ner motorcykeln från det bakre stativet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107754.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.