Specifikationer för 1977 750cc Triumph Tiger

Den 1977 Triumph Tiger är en av många trekvarts liter klassiker från det brittiska bilmärket. Det är en av många iterationer av Tiger både före och efter 1977. Den grundläggande konfigurationen är en kännemärke av tidigare triumfer: en stor till mitten hålet inline twin fyrtaktsmotor. Det är fortfarande en eftertraktad cykel bland aficionados. Motor

1977 Tiger deplacement var bara blyg av sin officiella 750 cc monogram på 744 cc. Det var en luftkyld, fyrtakts twin motor. Cylindrarna där arrangerade inline eller "side-by-side", så att vevaxeln var horisontell till kedjan. Med en cylinderdiameter och slaglängd på 76 mm med 82 mm, hade relativt låg kompression på 7:9-till-1. En enkel överliggande kamaxel aktiveras två ventiler per cylinder. Det lyckades producera 45 hästkrafter vid 6000 rpm, vilket överfördes via en femväxlad växellåda.
Rullande Chassi

Tigers tvåmotorig satt i en twin-spar vagga ram. Den använde gafflar teleskopiska främre och en bakre svängarm fuktad med två stötdämpare --- gemensam konfiguration för perioden. Den främre bromsen var en skiva med släpande singel-pot bromsok. Den bakre bromsen var också en skiva.
Mått och vikter

Tigers stock tank höll 4.89 liter bränsle. Fullastad (med bränsle och olja) utan passagerare, vägde den på 434.3 pounds. Framhjulet diameter var 19 inches med en bredd av 3,25 inches. Bakhjulet var en tum mindre i diameter på 18 inches och en lite bredare på 4,1 inches. Addera T120 Bonneville Components

Bonneville hade gjorts i en 650 cc inline Twin --- en av Triumphs mest populära motorcyklar. Både 750 cc Bonneville och 750 cc Tiger, eller "TR7 Tiger," var derivat av tidigare "650 Bonnie" motor. Som sådan, delade de många delar. Ett ekonomiskt krisdrabbade Triumph, jämfört tillbaka sin lineup i slutet av 1970 för att fokusera på de två iterationer av Bonneville och Tiger 750S.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110948.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.