Hur du ändrar en batteriets pluskabel på en 1984 Honda 200 TRX

Många 1984 Honda TRX200 Fourtrax ATV har mött tuffa körförhållanden genom åren, nöta den bräckliga el-kablage som matar en elektrisk ström genom hela maskinen. I många fall är batterikablar ofta slitna, trasiga eller slitna, förhindra batteriets elektriska laddning från driver ATV tändningen och avgiftssystem. Medan den negativa kabeln är jordad till TRX200 s ram, vilket leder till en snabb och enkel ersättning, är den positiva kabeln ansluts till startmotorn s solenoid och kräver bara några minuter av extra arbete för att ersätta. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
8 mm nyckel
Replacement positiva batterikabeln
Visa fler instruktioner
1

Lås sätet från ATV, dra sitsen-frigöringsspaken på den högra sidan av ATV uppåt. Dra den bakre delen av sitsen uppåt och baksidan av ATV tills spärren flikarna på framsidan av sitsen lossnar från ATV ram
2

Koppla ATV svarta, negativa. (-) Batteri kabeln från batteriet, med en stjärnskruvmejsel för att skruva av batteriets terminal bolt. Dra den negativa kabeln från batteriet och ställ bort från ramen eller andra metalliska komponenter.
3

Lossa den röda, positiva (+) kabeln från batteriet, med en stjärnskruvmejsel att skruva av batteripolen bulten. Följ batterikabeln till ATV starter solenoid. Koppla den positiva batterikabeln från startmotorsolenoiden, med en 8 mm nyckel för att ta bort låsmuttern från solenoiden terminal inlägget. Ta bort pluskabeln från terminalen stolpen och dra ut kabeln från ATV. Ta del av kabelns dragning från batteriet till startmotorn solenoid.
4

Dra den nya positiva batterikabeln igenom ATV ram mellan batteriet och startmotorn solenoid. Anslut batterikabeln till startmotorn solenoid terminal post och fäst den på plats genom att dra åt låsmuttern med en 8 mm nyckel.
5

Anslut batterikablarna till batteriets terminaler, börjar med den positiva ( +) kabel följt av den negativa (-) kabeln. Skruva i de terminala bultarna med en stjärnskruvmejsel.
6

skjut stolen fångst flikarna i ramen och sänk sitsen på plats på ATV. Tryck på baksidan av sätet nedåt tills stolen-låsmekanism låses på plats. Dra sitsen uppåt något för att se till att sitsen är helt säkrad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107191.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.