Felsökning Motorcykel Locking frambroms

Motorcyklar använder hydrauliska främre bromsarna som består av en huvudcylinder, en bromsslang och en bromskaliperenheten. Huvudcylindern är trycksatt med handkraft på bromshandtaget. Den trycksatta fluiden färdas genom bromsledningen och orsakar bromskolven insidan av bromsok att utvidga och klämma bromsbeläggen på bromsrotorn. Alla tre av dessa huvudkomponenter är kapabla att misslyckas och orsakar den främre bromsok för att låsa upp eller släppa väldigt långsamt. Det är en enkel sak att isolera orsaken. Saker du behöver
skruvmejsel
mutterdragare
Catch pan
Shop trasor
Goggles
Luftkompressor
Luftutblås
Bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Ta broms lock vätskebehållare med en skruvmejsel. Beakta villkoret i bromsvätskan. Vätskan kan missfärgas eller kan vara kontaminerade med fel typ av vätska. Om vätskan är förorenad, dränera all vätska. Ta bort bromsslang från oket med en skiftnyckel. Rikta bromsledningen i en fångst pan, sedan pumpa bromshandtaget tills all vätska evakueras från systemet. Fyll på med ny vätska. Använd alltid den typ av bromsvätska i systemet som anges av gjutning ovanpå tanklocket.
2

Manövrera frambromsen genom att dra spaken bakåt. Beakta utan någon avtappning tillbaka hålet i botten på huvudcylindern. En liten gejser av vätska bör skjuta upp ur den utan någon avtappning tillbaka hålet. Brist på en varmvattenberedare anger att bleed back hål är ansluten eller huvudcylindern s gummikomponenter är skadade och måste bytas ut.
3

Avlägsna bromsledningen framifrån bromsok med en skiftnyckel och ställning en fångst pan för att samla all dränering bromsvätska. Ta bort bromsoket från framgaffeln med en skiftnyckel. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
4

Pad bromsok kolv med en wadded upp trasa. Sätt på skyddsglasögon. Sätt i gummi spetsen, tryckluftsmunstycket i bromsoket bromsledningen port och blåsa bromsok kolv ur bromsok.
5

Inspektera gummiringen runt kolven. Ringen kan vara skadad, svullen eller uttorkad och inte dra tillbaka kolven som det ska. Byt kolvringen om någon av dessa förutsättningar föreligger.
6

bort bromsslang från huvudcylindern med en skiftnyckel om problemet inte har isolerats ännu. Rengör tillbehören på linjen och försök att blåsa ur bromsok slutet av raden till huvudcylindern slut. Gummit del av en bromsledningen kan riva internt och en flik av gummi kan fungera som en backventil som förhindrar bromsok kolv från tillbakadragning ordentligt. Byt ut ledningen när ett motstånd märks medan blåser genom linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106816.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.