Hur placerar jag en Shorty avgassystem på en 05 R6?

Som levererad från Yamaha, är ditt 2005 YZF-R6 utrustad med en stor ljuddämpare som utmärker sig på att minska både gasformiga och buller. Det är också ganska tung och inte mycket attraktivt, särskilt jämfört med de lågt hängande korta dämpare används på 2006 och nyare R6 modeller. Dock kommer en snabb titt genom din lokala Yamaha återförsäljarens reservdelskataloger avslöja ett urval av shorty-style slip-on ljuddämpare som kommer att förbättra utseendet på din R6, och samtidigt minska den totala vikten. Installationen bör ta mindre än en timme, tack vare den lättillgänglig utformningen av R6: s avgassystemet. Saker du behöver
Swingarm stand
4-mm insexnyckel
10 och 12-mm uttag
hylsnyckel
affärshandduk
bildelar rengöringsspray
Hög temperatur silikontätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj ett område level arbete och montera din R6 på en svingarm stativ för att stödja den i vertikalt läge. Låt motorcykelns avgassystem svalna i minst en timme.
2

Skruva loss bultarna på båda sidorna av den nedre kåpan med en 4-mm insexnyckel. Sänk spackling åtskild från motorcykeln innan du kan ta bort det helt.
3

Lossa klamman som håller ljuddämparen till avgasröret s header rören, placerad direkt under förarens högra fot peg, med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel.
4

Lossa ljuddämparens galge bult från passagerarens högra fot peg fäste med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel. Ta tag i ljuddämparen med båda händerna och dra den till baksidan av motorcykeln tills det är fritt från huvudet rörets fläns.
5

Rengör huvudet rörets fläns med en bildelar rengöringsspray för att avlägsna eventuella kol uppbyggnad som kommer att påverka tätningen mellan samlingsledningen och den nya ljuddämparen. Använd en plast-borste för att ta bort stora kolavlagringar.
6

Bred ett tunt lager av hög temperatur silikon runt den nya ljuddämparen är passande yta, tryck sedan på ljuddämparen i sidhuvudet rörets fläns. Passa in ljuddämparens upphängningskonsolen, om sådan finns, med monteringsfästet på undersidan av passagerarens högra fotpinnen. Löst bulta fast ljuddämparens upphängningskonsolen till fotpinnen, med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel.
7

Flytta ljuddämparen förrän den är helt placerad i sidhuvudet rörets fläns och dra sedan åt avgas klämma till 15 foot-pounds, med en 10-mm hylsa och en momentnyckel. Dra åt ljuddämparens galge bult, om den används, till 17 foot-pounds, med en 10-mm hylsa och en momentnyckel.
8

Lyft den undre kåpan på plats under din R6, skruva sedan spackling s montering bultar på plats med en 4-mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110943.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.