Motorcykel gaffeln Basics

Hur väl en motorcykel handtag bygger till stor del på dess upphängning. Den främre fjädringssystem håller framhjulet i kontakt med vägbanan, absorberar effekten av oegentligheter och stöder cykeln vid inbromsning. Det åstadkommer detta genom att komprimera och förlängning. Den främre upphängningssystem av en motorcykel består av tre grundläggande element, gafflar, fjädrar och dämpningsmekanism. De tre arbetar tillsammans för att göra det möjligt för föraren att hålla motorcykeln under kontroll och för att ge en bekväm resa. Motorcykel gaffel

Nästan alla moderna motorcyklar är utrustade med en av två typer av teleskopiska framgafflar: inverterade eller konventionell. Det finns en gaffelenhet på varje sida av framhjulet, fäst vid hjulet och vid den andra änden till ramen och styret. Varje gaffel montering består av ett rör och ett ben. Röret inrymmer fjäder och dämpare komponenterna och diabilder benet på röret. På den konventionella teleskopgaffeln benet är på botten av aggregatet. Den inverterade gaffeln placerar benet på toppen av anordningen. Denna design infördes den racing motorcyklar för att öka styvheten hos gaffeln och reducera den ofjädrade vikten, för att förbättra reaktionsförmågan.
Springs

Motorcykel Fjädrarna är tillverkade av tunga stål tråd, lindad och infogas i gaffelbenen. Fjädrarna stödja vikten av motorcykeln själv samt föraren och eventuella passagerare. Fjädrar absorberar också stötar eller stöta belastning genereras genom att köra över ojämna vägbanor. Brake dyk, tendens framhjulsgaffeln att komprimera när motorcykeln bromsar, mildras genom fjädrarna.
Dämpning

Om främre hjulupphängningen med en motorcykel hade bara gafflarna och fjädrar därefter varje gång cykeln slog ett gupp i vägen fjädrarna skulle komprimera och sedan rebound och sedan upprepa denna process tills den hade förbrukat alla de byggt upp energi det hade absorberat från bula, eller tills motorcykeln red över en annan bump, i vilket fall den studsande Processen skulle börja om från början, vilket gör cykeln extremt svårt att kontrollera. Dämpning mekanismer inne gaffelbenen skapar motstånd mot studsade verkan av fjädern. Mest dämpande mekanismer innehåller olja som pressas genom små hål eller andra restriktioner för att stabilisera upp och ner rörelse fjädrarna.
Front Suspension Adjustment

Den främre hjulupphängningen på många motorcyklar är justerbar för att bättre ryttare passa individuella och körförhållanden. Justera förspänning av en gaffel motorcykel främre förkortar eller förlänger våren genom att öka eller minska trycket på fjädern. Vissa dämpande mekanismer är också justerbar, vilket gör att ryttaren att finjustera hur snabbt eller långsamt våren kommer att komprimera och /eller rebound. Särskilda instruktioner varierar från motorcykel till motorcykel och du bör konsultera bruksanvisningen innan du gör några justeringar av fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111264.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.