Information om Storlekar motorcykeldäck

Motorcykeldäck kommer i en mängd olika storlekar, av det enkla skälet att motorcyklar finns i olika storlekar. Däckstorlekar beror på diametern på den fälg, bredden på fälgen och den mycket plats mellan fälgen och frontkåpan. Även djupet av slitbanan måste beaktas. Dessutom, de flesta, om inte alla, motorcyklar använder olika storlek däck på framsidan och baksidan. Däcktyper

Av de dussintals olika däcktyper, är bara några vanligt förekommande på motorvägar. Sport däck är ibland finns på high-end sport cyklar, men har begränsad hållbarhet. Touring däck är avsedda för långväga touring cyklar. Sport touring är avsedd för sport cyklar, vilket gör en kompromiss mot prestation till förmån för avstånd. Cruiser däck är en variant av touringdäck, och, såsom framgår av namnet, finns på kryssningsfartyg. Slutligen enduro däck finns på dubbel funktion på /off-road motorcyklar. Den viktigaste faktorn som påverkar däckstorlek är bredden och diametern på
Proper Fit

fälgen. Om däcket inte passar, kommer det att skapa inte en tätning med kanten, och kommer att vara benägna att misslyckas. Även om det bara knappt gör en tätning, snabb förslitning och blowouts är möjliga.

Nästa viktiga faktorn vid bedömning ett däck är hastigheten rating. Högre hastigheter kräver tjockare gummi, vilket i sin tur förändrar de erforderliga dimensioner däcket.
Metric storlekar

Det vanligaste systemet för däckstorlek är metrisk. "150/80V16" är ett exempel på storlek finns på en typisk däcket. "150" är bredden i millimeter. "80" är proportionerna. Ett däck med ett bildförhållande på 80 har en höjd av 80 procent av bredden. Bokstaven "V" anger däckets hastighetsklass - i det här fallet, en hastighet på över 150 mph. "16" är diametern på fälgen i inches.
Alfanumerisk storlekar

standard däck på äldre cyklar ofta anges i formen "MV85". Den första bokstaven står för "motorcykel." Det andra brevet är en standardbredd kod. "85" är proportionerna mellan höjd och bredd koden. För referens, är en "MV85" alfanumerisk däck motsvarar en "150/80," metrisk däck. Alfanumeriska koder är ovanligt i dag, eftersom systemet har till stor del fasats ut till förmån för metriska.
Kostnad

När du köper däck, två faktorer påverkar kostnaderna. Den första är användningen. Sport däck kostar mer än sport touring, och båda kostar mer än touring och däck cruiser. Det andra, det bredare däcket, desto mer gummi som används i dess konstruktion, och följaktligen, desto mer kostar det att göra. Naturligtvis kommer ovanliga storlekar kostar också mer än vanliga sådana. När du köper däck, bör alla dessa faktorer beaktas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106581.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.