Hur du justerar kamkedjan på en 2003 Kawasaki 1500 Nomad

En smattrande ljudet från en eller båda av motorns cylindrar kan vara tillräckligt för att skrämma de flesta 2003 Kawasaki Vulcan 1500 Nomad ägare i panik. Detta ljud skapas som cylinderns cam kedja - som styr motorns insug och avgas timing - lossnar med tiden. Normalt är kammen kedjorna åter under spänning av en uppsättning automatisk cam kedjespännare monterade på varje cylinder. Det smattrande ljudet från kedjan kan orsakas av en fast spännare. Emellertid kan spännare sträcker sig också utanför deras rörelseomfång, får kedjan att dra åt överdrivet. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
8, 10 och 14 hylsor mm
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
8 mm box-end Delar skiftnyckel
rengöringsspray
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss skruven från mitten av luftfilter renare, ligger på vänster sida av motorcykeln. Dra luckan och luftfiltret på luftfiltret bostäder. Skruva luftfilterhuset bultar, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa luftkanalen skruvarna från mitten av huset, med en stjärnskruvmejsel. Dra luftfilterhuset bort från motorn. Ta rätt luftfilter och luftfilter bostäder, med samma metod.
2

Ta bort den nedre luftkanalen från mellan motorns cylindrar. Skruva bort monteringsmuttrarna från båda sidor av luftkanal, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ledningen ut ur motorn.
3

Ta bort den främre cam kedjespännaren från insidan av den främre motorn cylindern, bakåtvänt motorns cylinder. Skruva låsbulten från sidan av kammen kedjespännaren, med användning av en 8 mm fast-fast nyckel. Ta bort locket och locket fjädern från toppen av kammen kedjespännaren, med användning av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa kammen kedjespännaren bultar, med hjälp av en 10 mm hylsa.
4

Rengör kammen kedjespännaren med delar rengöringsspray. Tryck ned proppen i slutet av kammen kedjespännaren, nära tryckstången, med tummen. Håll proppen på plats och skjut tryckstången helt i cam kedjespännaren kropp. Släpp proppen. Dra åt låsbulten med en 8 mm box-end spärr för att hålla tryckstången på plats.
5

Montera cam kedjespännaren på framsidan motorn cylindern, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel . Dra åt bultarna till 95 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut locket fjädern i cam kedjespännare, sedan skruva åt locket på plats med en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt locket till 14 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

Lossa låsbulten med en 8 mm box-end skiftnyckel tills kammen klickar kedjespännare, vilket indikerar att stången har satt mot kammen kedjan. Dra åt låsbulten till 43 tum-pounds, med en 8 mm hylsa och en momentnyckel.
7

tillbaka den nedre luftkanalen på motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Drag luftkanalen bultar till 69 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Montera vänster och höger luft filterhus på luftkanalen och motorn, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva luftkanalen skruvarna genom luften filterhus och in i luftkanalen, med hjälp av en stjärnskruvmejsel.
8

tillbaka luftfiltren och luftfiltret omslag. Skruva fast filtret bultarna på plats med en 5 mm insexnyckel. Dra åt Luftfilterlock bultar till 12 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel
9

bort och justera den bakre spännare cam kedjan, med den metod som beskrivs ovan -. Den bakre kammen kedjespännaren monteras på baksidan av motorns cylinder och inte kräver ytterligare demontering för att komma åt den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111124.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.