Hur man tar hand om din Honda Shadow Aero

Honda svartabörshajar sin Shadow Aero raden av motorcyklar som en av företagets mest sålda middleweight cruisers. Honda har gett konkreta och lätta att följa riktlinjer för att ta hand om dessa cyklar. Med lite ansträngning kan du hålla din cykel i bästa fysiska såväl som mekaniskt skick. Instruktioner
1

Testa din centerstand /sidostödet (din cykel kan ha en eller båda beroende på modell). Dessa står liknar cykelställ på en cykel och ge stöd för att hålla cykeln upprätt när parkerad. Det ska svänga lätt, och fjädrarna ska stadigt hålla cykeln upp och på plats när parkerad.
2

Rengör din Honda Shadow Aero regelbundet. På grund av den exponerade karaktären av komponenterna i en cykel, rengöring en gång i veckan är mer än en fåfänga fråga. Städning kan förhindra skadlig ansamling av damm och smuts, vilket kan täppa till gasspjället, växlingar, och bromsar.
3

Behåll dina däck. Se till att lufttrycket för just din modell (detta kan hittas i din bruksanvisning) är alltid på tillverkarens rekommenderade nivån. Däck bör bytas ut omedelbart när den skadats eller om det finns tecken på oregelbundet slitage, såsom ojämnt slitage på ena eller transportband av stål sticker ut från däcken.
4

Övervaka din koppling och broms. På grund av det exponerade karaktären av att köra motorcykel, kan olyckor på grund av felaktiga bromsar och frågor koppling vara ännu mer förödande än i en bil. Om du upplever alltför bromstider, pipig eller slipning raster, eller hackig eller ojämn växling, få din cykel servad.
5

Undersök dina belysningssystem. Synlighet medan motorcykel är avgörande för din säkerhet, och belysning är en viktig del av återstående synlig för andra bilister. Håll strålkastare, bromsljus, strålkastare, bakljus och blinkers i ständig skick. Omedelbart ersätta utbrända glödlampor.
6

Titta och hålla upp bränsle och oljenivå. Honda rekommenderar att hålla din bensintank toppat och hålla oljefyllda till specifikationerna för din specifika modell av Shadow Aero.
7

Rådfråga din manual för att lära sig att korrekt spänning, smörj och rengör din cykel kedja . Inspektera din kedja en gång eller två gånger i månaden. Kedjan är liknande utseendemässigt till kedjan på en cykel. Den går genom mitten av cykeln och runt en metall drevet på bakhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109498.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.