Harley-Davidson motorprestanda

Harley-Davidson motorcyklar är generellt utformade som öppna vägen kryssare med massiva tvåcylindriga V-twin motorer. Harley-Davidson använder old-school teknik. Företaget utrustar sina cyklar med motorer med en vevaxel med ett enda stift, och sedan har de två kolvarna anslutna till stiftet via varje kolvens vevstakar. Detta ger cykeln sin underskrift ojämn throaty ljud på tomgång som utvecklas till ett vrål när gasspjället öppnas. Bakgrund

utseende, ljud och prestanda Harley-Davidson har varit konsekvent sedan Milwaukee, Wisc.-baserade företagets barndom. Det var en stor leverantör av militära motorcyklar under världskrigen I och II. Harley-Davidson snubblade dåligt när det försökte konkurrera med de mer ljusa japanska motorcyklar under 1970, enligt Powerpassion.nl. Den klarade sig sämre när företaget såldes till amerikanska Maskiner och Foundry (AMF), som rationell produktion, men också gjort sämre motorcyklar jämfört med den japanska importen. Företaget återhämtade, det såldes 1981 till en grupp investerare och sonson till företagets grundare
Motor Evolution

Harley-Davidson förlitat sig på. samma tekniska koncept mellan 1936 och 2003 med den grundläggande 45-graders V-twin luftkyld motor. Det finns två motorer som är relativt nya tillskott till Harley-Davidson linje. Utvecklingen gjorde sin debut 1984 som en 1340cc modell och fortsatte med 2010 med 883cc och 1200cc förskjutningar. Revolutionen motor lanserades 2001 och driver Harley vsrc. Revolutionen är en sällsynt Harley 1130cc motor som är vätskekyld istället för luftkylda-. Den 1584cc motor förblir standarden kryssaren motorn.
Softail Performance

2010 Heritage Softail Classic hyllning till är rötter med retrostil, men elektronisk sekventiell port bränsleinsprutning för att leverera bränsle till ett balanseras twin cam V-twin 1584cc motor. Kraften överförs via en sexväxlad växellåda. Svingar 92 foot-pounds av vridmoment, den vridande kraft som genereras för att ge cykeln sin acceleration uppnår Heritage Softail 35 mpg i staden ridning och 54 på motorvägen. Det kan bekvämt slå 110 mph på den öppna vägen utan större ansträngning.
Comfort är allt

2010 Road King FLHR också har en V-twin 1584cc motor för att nå 110 mph, även om det tar mer ansträngning än Softail. Dess bränsleeffektiviteten är nästan identisk med den Softail s, men ger bara en smula mer vridmoment vid 93 foot-pounds. The Road Kings axelavstånd är en tum kortare än Softail på 63,5 inches, men väger en rejäl £ 775. jämfört med Softail s 730-lb. vikt. The Road Kings styrka är att den kan nå 70 mph på motorvägen utan ansträngning tack vare den sex-växlad växellåda. Men Road King vikt är dess fiende eftersom det arbete vid högre hastigheter.
Aggressive Sportster

2010 Harley-Davidson XR 1200 Sportster kan spåra sina rötter till dirt bike racing, men ändå låta som vintage Harley. Motorn är en bränsle-insprutad luftkyld 1200cc Evolution V-twin med vridmoment rankad på 74 foot-pounds. Det får 38 mpg i staden ridning och 53 på motorvägen. Toppfarten är 125 km /h, men det är svårt att säkert navigera denna typ av hastighet på en relativt kort cykel med en 59,8-tums hjulbas och en vikt på endast £ 562. Även om det fungerar bra som en kryssare, dess dirt bike rötter gör det en bättre pendlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107281.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.