Hur du byta olja på en Yamaha 2006 Road Star 1700

Olja förändringar är ett av de viktigaste stegen i att upprätthålla en motorcykel, men är också en av de enklaste att uppnå för de flesta motorcyklister. Ändra 2006 Yamaha Road Star 1700 olja innebär dränering av olja och byte av oljefilter innan påfyllning motorcykeln oljetank med ny olja. Du kommer inte att behöva specialiserade verktyg för jobbet, men du bör känna till platserna för motorcykelns oljestickan under ryttarens sits och både oljepriser avtappningspluggar under motorn. Saker du behöver
Tändningslns
Jack
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljeplugg tätningspackningarna
Momentnyckel
dräneringskärlet
Cap-typ oljefilter skiftnyckel
delar rengöringsspray
affärshandduk
Oljefilter från 4 liter, 20W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Varm motorcykelns motor och oljeförsörjning. Starta motorn med motorcykel parkerad på sidostödet. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn.
2

Vrid tändningsnyckeln moturs från läget Off för att låsa upp sadeln. Lyft den främre delen av sitsen upp sedan dra bensintanken tills du kan ta bort det helt. Skruva av oljestickan, som ligger nära den högra sätesskenan.
3

Lyft Road Star bort av sin sidostödet och håll den i upprätt position med en domkraft placerad under motorcykelns ram.
4

Skruva dräneringspluggarna från motorns vevhus och oljetank, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Vevhusoljan avtappningsplugg är placerad under främre vänstra hörnet av motorn nära oljefiltret. Oljetanken avtappningsplugg sitter under motorcykelns växellåda, nära den bakre stötdämparen. Tappa av oljan från båda platserna i ett uppsamlingskärl.
5

Rengör både dräneringspluggarna med en handduk, och sedan inspektera både avtappningspluggen packningar för skador. Byt packningarna om de är trasiga eller skadade. Skruva avtappningspluggarna i motorns vevhus och oljetanken för hand. Dra åt båda dräneringspluggarna till 31 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en momentnyckel.
6

Flytta din dropplåt under oljefiltret på den främre vänstra hörnet av motorn. Skruva av oljefiltret från sitt fäste, med en cap-typ skiftnyckel oljefiltret. Placera oljefiltret i din dräneringskärlet och låt eventuell kvarvarande olja rinna ur motorn. Rengör oljefiltret konsolen och dess inre fläns med delar rengöringsspray, torka sedan torrt med en butik handduk.
7

Smörj det nya oljefiltret O-ring med 20W40 motorolja, skruva sedan oljan filtrera på oljefiltret fästet för hand. Dra åt oljefiltret till 12 foot-pounds, med en momentnyckel och en lock-typ oljefilternyckel.
8

Placera en tratt i oljetanken påfyllningsröret, nära det högra sätet skena. Fyll oljetanken med 4 liter 20W40 motorolja. Ta bort tratten och skruva fast oljestickan på plats för hand.
9

Sänk ner motorcykeln från uttaget och parkera den på sidostödet. Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter, låt den svalna i 10 minuter. Skruva ur oljestickan och torka av den med en butik handduk. Sätt mätstickan i oljetanken tills dess gängor vilar på oljetanken påfyllningshalsen. Dra ut oljestickan och ta del av oljenivån i förhållande till Full och Add märken präglade in mätstickan. Lägg till mer olja i små mängder, om oljenivån är under Add linjen. Skruva ut oljestickan på plats, om oljenivån är mellan de båda varumärkena.
10

Skjut hakar fast den bakre delen av sadeln i sätesskenan s slots. Sänk framför sitsen på stolen låsmekanismen, tryck ned tills sadellåset klick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111107.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.