Hur man byter en Harley Batteri

Harley-Davidson är en känd amerikansk motorcykeltillverkare. Harley Owners tenderar att ta hand om sina cyklar som om de var familjen. Tyvärr kommer alla batteridrivna fordon behöver ett nytt batteri så småningom. Liksom alla elektriska apparater, inte alla Harley-Davidson motorcyklar använder samma typ av batteri för att köra. Detta gör det mycket viktigt att vara uppmärksam när man byter ut en Harley-Davidson batteri. Lyckligtvis gör Harley-Davidson är det enkelt att byta ut batteriet i en cykel när den gamla ger ut. Saker du behöver
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
Wrench eller kryssmejsel
Stålull
Nytt batteri
Batteriladdare
Visa fler instruktioner

1

Skydda dig med handskar och ögonskydd innan du börjar. Detta kommer att skydda dig från batterisyra du kommer att göra med.
2

Ta en titt på batteriet du vill ersätta. Gör en anteckning av varumärket och kodnummer. Använd detta när du söker efter ett nytt batteri. Inte alla Harley motorcyklar tar samma batteri. Om du är osäker, koppla loss den positiva (röda) och negativa (svart) från batteriets poler med en skiftnyckel eller Phillips-head (vissa batterier kräver olika avlägsnande metoder) och ta ut batteriet med dig till affären.

3

Ta bort eventuell korrosion på ändarna av trådarna som ansluter till batteriet. Korrosion orsakar problem med flödet av el. Eventuella korrosion kan slipas med stålull.
4

Köpa batteri som matchar ditt varumärke och kodnummer. Beroende på vilken typ av batteri du köpt, kan du behöva fylla batteriet själv med en elektrolyt lösning. Vissa batterier är fyllda. Om din inte, kommer det att komma med den kemiska lösningen. För att fylla den, leta efter ett plastlock på toppen av batteriet. Ta bort detta lock. Tryck flaska klart eller gulaktig vätska på plasten inlägg på batteriet. Sätt tillbaka locket på.
5

Ladda batteriet på en batteriladdare för 3 till 5 timmar (baserat på vad de anvisningar som medföljde batteriet antyder).
6 < p> Placera batteriet tillbaka på sin post. Använd en skiftnyckel (eller skruvmejsel, beroende på vad som behövs) och anslut den positiva kabeln (röd) till den positiva inlägg (+) på batteriet. Anslut minuskabeln (svart) till den negativa inlägg (-). På batteriet

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107780.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.