Varför inte Oil Show i synglaset på min 2007 Yamaha V Star 1100?

Oljesiktglaset inbyggd i nedre högra sidan av 2007 Yamaha V Star 1100 motor är ett användbart verktyg som tillåter dig att mäta Mängden olja i din motorcykel på ett ögonblick. Men fyller synglaset med olja kräver en varm motor och rätt teknik. Inte rusa till slutsatser Om synglaset vägrar att fylla, kan din oljenivån vara bara lite låg. Motorcykeln är parkerad på sin Kickstand

Din V-Star oljesynglas är utformad för att fylla när motorcykeln hålls i en helt upprätt läge. Detta förhindrar att synglaset från fyllning om det är på sin cykelställ. För att korrekt fylla synglaset, huka något till höger om din V-Star tills du kan tydligt se glaset olja sikte. Ta tag i höger handtag och motorcykelns ram, dra sedan motorcykeln mot dig tills det står upprätt. Håll motorcykeln på plats tills synglaset fylls med olja. Sakta sänka motorcykeln på sin cykelställ när du är klar. Addera Kall motor och olja

att få synglaset att fylla, måste din V-Star olja värmas till sin arbetstemperatur. När oljan värms, börjar det att expandera och bli mer flytande. Att värma olja, parkera din V-Star på sin cykelställ och starta motorn. Låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stoppa motorn och låt den olja nöja annan minut. Kontrollera oljenivån som beskrivs i avsnitt 1.
Oljeförsörjning är för låg

Brist på olja i synglaset, om du har värmt motorn och följde det föreskrivna förfarandet, kan vara en indikation på en låg oljenivå. Detta kan ske genom normal användning, eller genom en läcka i oljesystemet. Inspektera området runt oljefiltret och avtappningsplugg på vänster sida av motorn för tecken på läckage. Dra antingen om läckor förekommer. Också leta efter läckor runt motorns cylindrar och båda täcker vevhusgaser. Läckage på någon av dessa punkter kommer att kräva nya packningar för att reparera. Om läckor inte är närvarande, skruva av påfyllningslocket från motorns vänstra vevhuslock och häll små mängder 20W50 motorolja i motorn. Kontrollera oljenivån, som beskrivits tidigare, lägga till mer olja om det behövs tills oljan är centrerad i synglaset.
Motorn är igång

Medan din V- Star är i drift, är oljetillförseln trycksätts av oljepumpen och transporteras genom motorn, lämnar mycket litet inom motorns sump. Den återvändande olja återinträder i sumpen efter resa genom motorn, bara för att dras igenom igen. Mycket få motorcykelns kommer att fylla sina synglas medan motorn är igång, spärra en överfyllning eller mekaniskt problem i oljesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110991.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.