Hur man justera själv skruvar på en förgasare

Din motorcykel bygger på en ordentlig blandning av luft och bränsle för att driva sin motor . Denna blandning styrs av förgasaren , som drar luft in i en kanal som kallas ett venturirör och blandas med gas innan de träder i motorn . Vid en stillastående , måste luften passera genom en liten öppning mellan trottelventilen och venturiröret , som möjliggör en liten mängd av blandningen in i motorn och låta motorcykeln på tomgång. Vid tomgång , är gasspjället styrs av förgasaren är tomgångsskruven , öka eller sänka tomgången genom att öppna eller stänga ventilen . Saker du behöver
skruvmejsel , platt - head
Visa fler instruktioner
1

Placera din motorcykel i friläge och starta motorn . Låt motorn gå i några minuter för att värma upp . När varm , ta del av motorcykelns motor tomgång . De flesta motorcyklar kräver en tomgång på 1.100 till 1.300 rpm ( varv per minut ) för att fungera korrekt stilla.
2

Vrid tomgångsskruven långsamt med en skruvmejsel , vrida skruven moturs för att sänka motorns varvtal eller medsols för att öka RPM . Sluta justera skruven när varvräknaren visar det önskade varvtalsområdet .
3

Twist gasreglaget öppna några gånger och observera varvräknarnålen som varvtal blekna . Nålen bör återgå till önskad tomgång . Om inte , justera tomgång och testa det igen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106775.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.