Hur man monterar en kedjespännare

kedjespännare består av rullande kugghjul eller kedjehjul som roterar en sluten krets av kedjan på cyklar, motorcyklar och motorsågar. Kedjan cirkeln monteras ordentligt på dreven. Kedjespännaren på en motorcykel är ansluten till överliggande kamaxlar i motorn. När kedjan visar det driver överliggande kamaxlar, som löper bilens motor. Spänningen av kedjan påverkar tidpunkten för kamaxlarna. Kedjespännare använder fjädrar, kilar, ratchets eller hydrauliskt tryck för att hålla rätt spänning på kedjan. Saker du behöver
kedjesträckare kit
Spetstång
Wire hängare
Måttband
tidningen
Slip-gemensamma tänger
Hylsnyckelsats
Screw- gänglåsning
Momentnyckel
1/2-tums inverkan pistol
Visa fler instruktioner
1

Gör en L-form ur tråd hängare med nålen -tång så att den långa delen av L är 1,5 inches i längd. Ge L ett långt handtag så att den inte faller in i motorn fallet. Sätt i tidningen i hålen ovanför motorn huvudet för att förhindra skruvarna från att falla in i motorn.
2

Håll kedjespännaren fäste svarta spännarmen slide-stop med slip-gemensamma tänger och för in L-formad tråd i fästet s hål. Sätt in den nya kammen kedjan i spännaren fästet armslängds flänsar. Installera toffeln pinnen i kedjespännaren stickleden. Skjut brickan toffeln stiftet på stiftet. Sätt fjädern gem i det lilla hålet i slutet av toffeln tappen och tryck på tills den snäpper på plats.
3

in spännaren fästet. Placera botten av spännaren fästet toffeln i spåret ligger bredvid timing drevet på den nedre halvan av den primära kedjan fallet. Sätt kammen och drevet montering i motsvarande hål. Se till att ledningarna på båda dreven linje med kanten på kedjan fallet.
4

Montera fästet montering bultar med hylsnyckel. För in de två stiften kamaxelns dymlingar. In CAM caps in kammarna. Montera de två kam-skruvarna i änden av fästet som ser ut som en långsträckt U-form. Placera dem i de två innersta skruvhålen närmast kedjan. Montera de två andra kam-skruvarna.
5

Lyft kamkedja försiktigt och skjut den H-formade oljeledningen på plats. Lägg inte H skruvarna oljeledningen på vid denna tid. Avlägsna den L-formade tråd som infogades i hållaren för att frigöra spännarmen. Undersök kedjespänningen mellan dreven för att säkerställa att det finns tillräckligt med slack för att flytta redskap, och att det inte är löst nog att glida av kuggarna i drevet. Sätt i de fyra H-formade skruvar påfyllningen. Dra dem till 10 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel. Snurra kedjan redskap för att dubbelkolla kedjespänningen.
6

bort generatorn locket. Sätt en 17mm hylsnyckel på bulten av svänghjulet och vrid det medurs tills cylindern är på toppen av sitt kompressionsslag. Svänghjulet kommer att märkta 1 till 3 för de bakre cylinderraderna, 2-4 för de främre cylinderraderna och "T", för "övre dödpunkten". Rikta T med linjen på den yttre sidan av fallet med generatorn att sätta motorn cylindern vid övre dödläget.
7

Montera metall cam chain guide, som ser ut som en bro. Fäst den på spännaren fäste med fyra skruvar, två på varje sida. Applicera screw-gänglåsning till kamskruv Framväxelns gängor. Sätt i de fyra skruvarna och dra dem till 38 foot-pounds med momentnyckel.
8

in muttern kompenserande drevet in i sitt hål med 1/2-tums inverkan pistolen. Montera yttre täckpluggen av den primära kedjan fallet täcker med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110818.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.