Hur byta olja på en 2003 Suzuki GZ250

Suzukis 2003 GZ250 var utrustad med en 249 cc encylindrig motor, ger en lätt-till-använda cykel för en nybörjare motorcyklist. Enkelheten i GZ motor lämpar sig också till utveckling av grundläggande färdigheter underhåll, såsom motorolja och oljebyten filter, vilket kan åstadkommas genom att de flesta GZ250 ägarna beväpnade med en grundläggande mekaniker verktygssats. Den första olje-och filterbyte bör utföras efter att motorcykeln har ridit bortom sina ursprungliga 600 miles, med efterföljande oljebyten utförs varje 6000 miles därefter. Saker du behöver
Drain Delar pan
rengöringsspray
Shop handdukar
Hylsnyckel
10 mm och 17 mm uttag
Momentnyckel
oljefilterlocket O-ringen ( Suzuki del # 09.280-72.001) katalog 2 liter 10W40 motorolja
Oljepump monteringsfläns O-ringen (Suzuki del # 09.280-15.007)
Visa fler instruktioner
1

Park ditt GZ250 på cykelställ. Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningspluggen, sitter under motorns vevhus nära cykelställ. Rengör området runt avtappningspluggen med delar rengöringsspray och en butik handduk för att förhindra smuts från att förorena motorn under oljebyte.
2

Starta din GZ250 och låt den gå på tomgång. Stoppa motorn efter tre minuter, låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Addera 3

Skruva oljan locket från höger sida av motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från vevhuset med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa.
4

Höj din GZ250 bort av sin cykelställ och håll den helt upprätt till helt tappa ur motoroljan. Sänk din motorcykel på sin cykelställ när oljan runnit till en ljus trickle.
5

Torka oljeavtappningsskruv gängor och spets med en handduk, och skruva sedan oljeavtappningspluggen i motorns vevhus genom hand. Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
6

Skruva oljefilterlocket nötter från höger sida av motorn, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra oljefilterlocket ifrån oljepumphuset. Byt oljefilter avskärmning O-ring med en ny O-ring. Lätt coat ny O-ring med färska 10W40 motorolja.
7

Dra oljefiltret ur oljan pumpenheten. Byt ut små O-ring runt oljepumpen inre monteringsfläns med en ny O-ring. Coat den nya O-ringen med färska 10W40 motorolja. Tryck fast det nya oljefiltret på oljepumpen inre flänsen.
8

Ta bort fjädern från den yttre ytan av oljefiltret, sedan kassera oljefiltret. Tryck fjädern på den runda flänsen på oljefiltret lockets insida. Håll oljefilterlocket mot motorn och dra åt oljefilterlocket nötter, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt locket muttrarna till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Fyll motorn med 1,4 liter 10W40 motorolja i påfyllningsröret på höger sida av motorn. Skruva oljan locket på plats för hand.
10

Starta din GZ250 igen och låt den gå på tomgång i ytterligare tre minuter. Stanna motorn och står till höger på motorcykeln. Lyft motorcykeln från sin cykelställ och håll den i vertikalt läge för att fylla mätaren oljenivå, inbyggd i den högra motorkåpan. Om oljenivån ligger under "F" märket tryckt in mätaren, sänka motorcykeln på sin cykelställ och tillsätt en liten mängd olja i motorn. Kontrollera igen oljenivån och fyll på olja vid behov tills oljenivån är över "F"-märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111060.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.