Hur byta olja på en 2005 Yamaha YZ250

Byta olja i en 2005 Yamaha YZ250 dirtbike är lite mer komplicerat än att byta olja på vanliga gatan cyklar. Det finns två olika pluggar att skruva så att all den gamla oljan kommer ut. Filtret har också olja i huset. Byte av olja och filter kommer inte ta länge avtappningspluggarna är enkla att hitta. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Insexnyckel
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Park cykeln på en plan och jämn yta. Låt cykeln på tomgång i 3 till 5 minuter för att säkerställa att oljan är varm. Detta kommer att göra dränering lättare.
2

Lossa påfyllningslocket men ta inte bort den. Oljan locket ligger bakom styrhuvudet. Lossa locket kommer att tillåta luft att strömma genom motorn och låt oljan rinna snabbare.
3

Placera ett uppsamlingskärl framför motorn. Skruva pluggstativet avloppet med en 12mm hylsa fäst en hylsnyckel. Låt oljan rinna in i pannan. Tappa inte bort koppar bricka eftersom det kommer att behövas när pluggen är installerad. Dra åt bulten tillbaka till pannan när oljan är klar dränering.
4

Flytta behållare till den vänstra sidan av cykeln. Skruva bort pluggen vevhuset avloppet med hylsnyckel. Låt oljan rinna. Dra ut kontakten till motorn när du är klar.
5

Flytta dräneringstråget till höger sida av cykeln. Skruva av oljefiltret slutstyckeelementet avlopp med en insexnyckel. Låt oljan rinna in i pannan. Skruva loss de två återstående skruvarna för att öppna filterhuset. Dra ut filtret ur huset. Inspektera höljet för att säkerställa att den blå filterpackningen inte hålla sig till filterhuset. Dra ut det för hand så.
6

Sprid en film av ny olja kring båda de blå packningar på det nya filtret. Sätt in den i filterhuset. Dra åt de tre skruvarna igen till filterhuset.
7

Ta oljepåfyllningslocket /oljestickan helt. Häll i 1,5 liter fyrtaktsmotor olja in i motorn. Se till oljan är gjord för motorcyklar. Flaskan kommer att innebära om den är lämplig för motorcyklar. Stäng locket /oljestickan in till oljan fyllningen. Dra ut den helt och kontrollera oljenivån. Fyll på 1/4 av en liter intervall tills nivån står fullt på oljestickan.
8

Stäng locket tillbaka på cykeln och dra åt för hand. Starta cykel och låta den gå på tomgång tillräckligt länge för cykeln för att värma upp. Stäng av cykeln och låt det sitta i 3 minuter. Kontrollera oljan igen. Lägg vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110025.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.