Hur du ändrar & Balans Däck på motorcykeln

Felfria motorcykeldäck är avgörande för säker ridning. När det blir dags att byta din motorcykel däck, om de nya däcken inte är korrekt balanserade de kan slitas ojämnt och påverkar motorcykelns hantering. Byte och balansera däcken på en motorcykel är en process liknande den i föränderliga bil tires.The däck måste balanseras med hjälp av ett system med vikter som är placerade på motorcykelns hjul. Saker du behöver
Luftpistol
Däck strykjärn
Hammer
Marker
Bead breaker
silikonsmörjmedel
Luftpump
Motorcykel vikter
Tejp
2 bockar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Ta av hjulet och däcket från motorcykeln. Skruva loss hjulets tappmuttem med en rörtång. Hammer axeltappen ut, sedan ta bort hjulet.
2

Anslut ett verktyg ventil kärna till däcket och använda den för att trycka på ventilen och tömma däcket. Håll verktygets munstycke ordentligt mot ventilen för att hålla luften från popping bort det.
3

Markera kanten med en markör för att indikera riktningen hjulet är tänkt att vända. Det bör finnas markeringar på däcket för att hjälpa dig i detta.
4

Pop däckvulsten från fälgen med en pärla brytare kit eller andra verktyg, till exempel en platt träbit och en hammare.
5

Smörj däckvulsten på båda sidor med silikonfett, ta sedan bort däcket från fälgen med hjälp av en serie av däck strykjärn. Du kan behöva upp till fyra däck strykjärn.
Installation
6

Smörj nya däckens sidoväggar med silikon.
7

Sätt i däcket på fälgen medan smörjmedlet är fortfarande fuktig och skjut den på plats på fälgen med däck järn.
8

Skjut däckvulsten på plats i fälgen.
9 < p> Pumpa däcket med en pump makt luft. Rådfråga din motorcykel bruksanvisning för rätt lufttryck, och använd en lufttrycksmätare att säkerställa fylls däcket till detta tryck.
Balancing
10

Balans hjulet mellan två såg hästar. Placera på slutet av hjulets axel på varje sawhorse, så att hjulet kan fritt vända.
11

Markera den högsta platsen för närvarande på hjulet med din markör.
12

Snurra hjulet två gånger, varje gång märkning hjulet på sin högsta plats efter spinning. Samtliga tre varumärken bör vara relativt nära varandra.
13

Tape en vikt på hjulet i närheten av dina varumärken. Använd en tung vikt om varumärkena är mycket nära varandra och en medelhög vikt om de är åtskilda av ett par inches.
14

Snurra hjulet flera gånger och kontrollera att hjulet stannar på en slumpmässig plats på varje dragning snarare än med någon av de vikter ständigt hamnar på den lägsta punkten.
15

Ändra vikt vid markeringarna om det behövs, använda en tyngre vikt om det slutar upp på toppen och en ljusare om den är alltid i botten. Knacka vikten ordentligt med hammaren när du vet hjulet är balanserat.
16

Anslut hjulet på cykeln med axelstång och lug nut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110112.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.