Hur anpassa fjädringen på en Katana 750

Även en Suzuki Katana 750 erbjuder inte så heltäckande utbud av fjädring inställningar som en GSX-R, framgaffeln och stötdämparen kan justeras för att kompensera för förhållanden som finns på riktiga vägar . Returdämpning - hastigheten upphävandet sträcker efter att ha visat en bula - kan justeras på både framgaffel och bakre stötdämparen. Fjäderförspänning och kompressionsdämpning inställningar, den förinställda mängden våren komprimering och hastigheten suspensionen komprimerar är endast justeras på stötdämparen bak. Att hitta de rätta inställningarna kommer att ta tid, men ger enorma fördelar. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Startnyckel
Hooked skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera framgaffeln s returdämpning inställningar, med hjälp av justeringsfötter knoppar på toppen av båda gaffelbenen på övre styrningen klämman. Sväng vänster justerskruven medurs, med en skruvmejsel, räkna antalet klick tills ratten inte kan vridas ytterligare. Detta är den nuvarande återhämtningen inställningen. Sväng rebound moturs samma antal klick för att återställa rebound inställning. Upprepa på höger ratt för att säkerställa att båda gaffelbenen är inställda lika.
2

Justera gafflarna "rebound inställningar för att kompensera för förändrade vägförhållanden, med inställningsskruven rattarna. Öka mängden dämpning - gör gaffeln sträcker långsammare efter komprimering - genom att vrida inställningsratten medurs, med hjälp av en skruvmejsel. Vrid inställningsratten moturs för att minska de returdämpning, vilket gör att gaffeln att förlänga snabbare. Ställ motsatt gaffelben rekyl inställningen för att matcha.
3

Justera bakre stötdämparen är returdämpning inställning, med inställningsratten på botten av stötdämparen. Vrid justeringen medurs tills det inte kan vridas ytterligare, med hjälp av en skruvmejsel. Räkna antalet hört klick tills vredet stannar. Detta är stötdämparen nuvarande rebound inställning. Vrid inställningsratten moturs samma antal klick för att återställa rebound inställningar.
4

Justera stötdämparen s rebound inställningar med justerskruvarna rattarna. Öka mängden returdämpning genom att vrida inställningsratten medurs, med hjälp av en skruvmejsel. Vrid inställningsratten moturs för att minska returdämpning.
5

Ställ stötdämparen pre-load inställning, hjälp justermuttern ovanför stötdämparen är våren. Lossa vårens låsmuttern med en skiftnyckel. Vrid justeringsskruven medurs, med användning av en hakad skiftnyckel, för att öka fjäderns förspänning och höja motorcykelns bakre änden. Vrid justerskruven moturs för att minska pre-load och att sänka motorcykelns bakre änden. Dra åt låsmuttern med en skiftnyckel.
6

Ställ stötdämparens kompressionsdämpning inställning, med justervredet på toppen av stötdämparen fjärrkontroll behållaren under sadeln. Lås upp och ta bort sätet, med tändningsnyckeln, för att komma åt behållaren. Vrid inställningsratten ett kvarts varv åt gången med en skruvmejsel för att justera kompressionen inställningen. Vrid ratten medurs för att öka kompressionsdämpning, moturs för att minska kompressionsdämpning. Lås sätet på plats.
7

Test-motorcykeln. Justera gaffel och stötdämpare inställningar som behövs tills motorcykelns fjädring ger det önskade svaret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107539.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.