Hur Dra kedjan på en Yamaha Warrior

Yamaha Warrior terrängfordon (ATV) förlitar sig på en motorcykel-stil drivkedjans framdrivning. Kedjan själv kräver lite underhåll, mestadels i form av regelbundna spänningsjusteringar. Konstant användning sträcker långsamt kedjans länkar, får kedjan att lossa och så småningom glida ur bakhjulet s drev. För att kompensera för detta, spänn kedjan med hjälp av en uppsättning av spännare placerad under bakaxelns vridbara navet. Yamaha rekommenderar en kedja justeras var tredje månad, men göra justeringar tidigare om Warrior har utsatts för extrema körförhållanden. Saker du behöver
Jack ruler
14 mm socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en jack nedanför Warrior motor för att lyfta bakhjulen minst en tum ovanför golvet.
2

Ta tag i nedre delen av kedjan vid mittpunkten mellan motorn och den bakre navet. Håll en linjal mot baksidan av kedjan och lyft kedjan tills den sitter fast. Ta del av den sträcka kedjan har flyttat. Helst bör kedjan flyttas högst en 1/2 inches. Om kedjans slack tillåter mer än 1 1/2 inches av resor, är kedjan lös. Alternativt, om kedjan har mindre än 1 3/16 tum av resor, är det för hårt och kräver att lossa.
3

Lossa skruvarna på toppen och botten av den bakre navet med en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Det finns två bultar ovanför navet och två nedanför navet. Ta inte bort skruvarna.
4

Lossa tappmuttem både av kedjespännaren s justeringsbultar, placerad under bakre navet, med en 12 mm nyckel.
5

Skruva kedjespännaren s justeringsbultar jämnt med en 12 mm nyckel för att justera kedjan. Vrid medurs för att spänna kedjan eller moturs för att lossa kedjan.
6

Kontrollera kedjans resa igen. Justera kedjan ytterligare, om kedjans spänning är fortfarande mindre än 1 3/16 inches eller större än 1 1/2 tum. Om kedjans spänning är inom det angivna intervallet, dra åt varje justerbulten s låsmuttrar mot spännaren kroppen med 12 mm nyckel.
7

Dra den bakre nav övre bultar till 72 foot-pounds och de nedre bultarna till 36 foot-pounds, med hjälp av en 14 mm hylsa och en momentnyckel. Avlägsna domkraften och sänka Yamaha Warrior bakhjul till golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110883.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.