Felsökning Ljudet av en 883 Sportster

Harley-Davidson Sportster är en pålitlig konstruktion, ha avtjänat ryttare väl med sin enkla, funktionella konfiguration sedan slutet av 1950-talet. Harleys har alltid varit mycket viscerala maskiner. Andra cyklar kan vara tystare, mer flexibel och mindre påverkade av vibrationer, men ljudet, känna och även lukten av en Harley är något att bli uppskattad, inte åtgärdas. En Harley med felaktig aspiration blir mindre bränsleeffektiva, kommer det förorenar mer och det kan leda till skador på vissa av motorkomponenter. Värst av allt, kommer Sportster bli bestulen på sin ikoniska growl. Instruktioner
1

Starta motorn och gå för en 15 till 20 minuters åktur. Gör en mental anteckning om när de utländska ljud är mest framträdande. Under uppstart? Vid höga varvtal? I låga växlar? Medan nedkylning? Ljud på alla dessa stadier är symptomatiskt för olika fel. De flesta ljud under nedkylning kan ignoreras, eftersom dessa är oftast bara de naturliga ljuden från het metall upphandlande när den svalnar. Kör motorn med cykeln står stilla
2

. Lägg örat 02:58 inches från avgasröret och följ den längs dess längd, lyssna efter ett visslande eller pustande ljud. Om du tror att du kan höra något, placera din hand nära, men inte på, avgaserna. Försök att känna en liten blåsa eller störning i luften. Avgassystem "blåser" beror på ett hål någonstans längs avgasröret. Beroende på dess storlek och läge, kan det kunna återförslutas med avgas pasta. Om detta inte sker, kommer hela sektionen av rör måste bytas ut.
3

Lyssna på den övre delen av motorn, genom topplocken. En oregelbunden klicka från denna plats kunde vara lösa kammar, som kommer att behöva bytas ut. Alternativt kan det vara ventillyftare buller, detta är helt normalt. Lyssna noga till varje ventil på motorn. Låter de alla lika, eller är man starkare än de andra? Om de låter lika och även, är detta ett normalt fungerande ljud. Lösa kammar eller lyftare kommer vara nyckfull och oregelbundna i hastighet och volym.
4

Prova att flytta cykeln till en öppen plats där det finns färre objekt för ljud genljuder från. I ett slutet utrymme såsom ett garage eller uppfart, kan högfrekventa ljud skapar vad som kallas av fysiker som "tidiga reflexer." Dessa är som små ekon, som, när de överlagras på det ursprungliga ljudet, kan göra högfrekventa ljud låter starkare eller mer framträdande. Du kanske upptäcker att när du lyssnar på din cykel i en annorlunda miljö, försvinner ljudet mystiskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110882.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.