Hur att montera och balansera Motorcykeldäck

Däck är en av de största investeringar en motorcyklist måste regelbundet använda pengar. Med en uppsättning av anständiga däck kör uppåt på $ 150 eller mer och installation lägga ännu mer till den nedersta raden, är någon prisskillnad välkomnas. Att lära sig att montera och balansera en uppsättning nya däck själv kommer att hjälpa dig att spara några tior. Några speciella verktyg behövs för uppgiften men överväga kostnaden av verktygen som pengar sparas i det långa loppet. Saker du behöver
motorcykel står
Wood block
Schrader skiftnyckel
Bead breaker klämma
Däck strykjärn
ersätter däck
Tryckluft
Wheel
balansering stativ Självhäftande bort Cleaner Review Självhäftande hjulvikter
Visa fler instruktioner
däcket monteras
1

Ställ motorcykeln på ett stativ för att lyfta hjulet från marken. Avlägsna hjulet och ställ den, bromsrotorn upp på träklossar.
2

Skruva kärnan från hjulets ventilspindeln med en Schrader skiftnyckel att tömma däcket. Pop däckets vulst - tätningen mot hjulets fälgar - med en pärla bryta klämma. Tryck däcket nedåt och bort från hjulets övre kanten
3

Slip två däck strykjärn mellan däcket och den övre kanten:. En i en 10 position klockan och den andra vid 2 klockan. Haka däck järn är böjd spets mot den övre kanten. Skjut däck strykjärn mot mitten av hjulet för att sträcka en del av däcket över den övre kanten.
4

Håll 10 järn klockan däcket på plats och sakta släppa andra järn. Flytta den andra däck järn till 4 klockan och tryck däck järn ner. Fortsätt att flytta och tryck däck järn ned längs den återstående delen av däcket tills den är helt lyfts av den övre kanten.
5

Dra botten av däcket upp och mot hjulets övre kant . Slip ett däck järn under däcket och häng den över toppen av den övre kanten. Håll hjulet nedåt och dra däck järn uppåt för att dra ner på däcket bort av hjulet.
6

Fastställa nya däcket över hjulet, matcha däckets rotationsriktning pilen i samma rotationsriktning riktning som ratten. Slip så mycket av botten av det nya däcket över hjulets övre kant som möjligt. Tryck däcket ned som sittplats den återstående delen av däcket på hjulet.
7

Tryck däcket ner igen för att föra den övre halvan av däcket närmare hjulets övre kant. Haka ett däck järn under den övre kanten och skjut däck järn bort från hjulet till spaken däcket över kanten. Arbetet runt hjulet tills hela övre halvan av däcket sitter på hjulet.
8

Ställ däckets vulst, använder tryckluft för att snabbt pumpa upp däcket. Stanna när däcket dyker dubbelt så låt däcket tömma något. Skruva fast ventilen kärnan i hjulets ventilspindeln med Schrader skiftnyckel. Reinflate däcket till rätt däcktryck med tryckluft.
Däckbalansering
9

Avlägsna vikterna från hjulets fälg, antingen för hand eller med en platt huvud skruvmejsel för att bända vikterna off. Torka bort eventuellt kvarvarande klister med lim bort renare.
10

in balanserande monterns axeln genom hjulet. Ställ hjulet på balansering montern.
11

Tryck på hjulet för att göra det rotera något, vilket gör att hjulet tyngsta plats att rotera till botten. Markera toppen av hjulet, motsatsen till den tunga punkten, med en markör.
12

Placera ett hjul tyngden till den markerade platsen överst på hjulets fälg. Skjut hjulet en aning för att försöka vrida hjulet. Lägg till fler vikter om hjulet börjar rotera. Upprepa vid behov tills hjulet står still efter att ha skjutits.
13

bort hjulet från balansering stå och installera den på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107556.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.