Tekniker för att reparera en kåpa

Veteran street cykel ryttare vet att det inte är "om" du kommer att ramla av cykeln, det är "när". Detta kan vara väldigt dyrt med trasiga eller spruckna kaross och kåpor. Byte karossen är mycket dyrt, vilket gör DIY fix-it jobb mycket mer attraktivt. Deras finns flera effektiva tekniker. Vilken du använder beror på om du har en plast eller glasfiber kåpa. Det beror också på om du har en spricka, litet hål eller större skador. Epoxi

Epoxi kan vara ett bra val på plast eller ABS kåpor med sprickor i dem. Det finns flera epoxi som fungerar, till exempel 2020 SMC Hardset Epoxi. Den epoxi skapar värme, som smälter plasten och faktiskt svetsar ihop det igen. Om du har ett litet "V" kniv eller mejsel, kan du klippa ett mycket grunt relief längs sprickan för epoxin att bosätta sig i, snarare än att bygga upp ovanpå plasten.
Plastsvetsning

plast svetsning är en annan ABS teknik. När epoxi skapar en kemisk svets, specialverktyg värme eller ens vedeldade verktyg kan smälta en spricka tillsammans igen. Den uppvärmda spets följer verktyget sprickan på insidan och utsidan, smältning av plast och låta den smälta ihop som det kyls. Fairing reparationssatser och ABS pinnar svetsning finns också tillgängliga. De svetsning pinnar gör det möjligt att fylla mycket små hål och svåra sprickor.
Glasfiber
p Om du har ett stort hål i kåpan men inte har de trasiga bitar att svetsa på plats, är glasfiber ditt svar. Många eftermarknad och road-racing kåpor är gjorda av glasfiber. Glasfiber duk placeras över hålet och glasfiber harts /härdare appliceras. Glasfiber duk kan appliceras på ungefär ungefär den ursprungliga formen av kåpan, innan målgång arbetet påbörjas. Används för att återställa
Polyester Resin

polyesterharts eller Bildelar Filler kosmetika för spackling efter någon av dessa reparationer tekniker. Överskott glasfiber, epoxi eller plast slipas eller filas ned. Ett tunt lager spackel appliceras och får torka. Det kan sedan slipas för att replikera den ursprungliga kåpan formen, innan ommålning det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110819.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.