Hur du justerar en Spännare kamkedjan på en ZX-6R

Det klickande ljud som du hör när din Kawasakis ZX-6R körs genereras av en lös kamaxel kamkedjan. Denna kedja drivs av motorcykelns vevaxel, vrida insugs-och avgas kamaxlarna på exakta intervall till makten motorn. Kamaxeln kedjan kan sträcka sig över tiden, vilket kan orsaka kedjan att "hoppa" off av kamaxeln tänderna och kasta av motorns känsliga timing. För att undvika detta problem är en fjäderbelastad spännare kopplad till motorn för att hålla kedjan under konstant spänning. Ibland kommer spännaren måste återställas för att justera för kedjans slitage. Saker du behöver
Startnyckel
4 och 5-mm Allen skiftnycklar
10, 12 och 14-mm hylsor
Hylsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort sätena från din ZX-6R med motorcykelns tändningsnyckel. Lyft baksätet bort av svansen kåpan för att komma framsätet spärren. Frigör framsätet och dra bort det av motorcykeln.
2

Skruva av bränsletankens bultar nära framgaffeln med en 5-mm insexnyckel. Skruva tankens pivot bult och mutter från ramens stolskenorna, med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel. Lyft tanken från motorcykelns ram och dra bränsleledningarna. Hoppa över detta steg om du arbetar på en 2005 eller nyare ZX-6R.
3

Ta bort höger mitten kåpan från din ZX-6R, med en 4-mm insexnyckel. Dra spackling bort för att komma åt kamaxelns kedjespännaren på baksidan av motorns cylindrar.
4

Skruva den stora bulten från baksidan av spännaren bostadsmarknad med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bulten s brickan och spännaren stångens våren ur spännaren bostäder.
5

Lossa spännaren husets bultar från dig ZX-6R motor, med en 10-mm hylsa fäst till en hylsnyckel. Dra spännaren ut ur motorn.
6

Tryck nedåt på ratcheting proppen på änden av spännaren, placerad strax ovanför spännaren stångens platta änden. Skjut stången helt i spännaren bostäder och släpp spärriktningen proppen. Dra stången tills proppen klickar fem gånger.
7

Sätt sträckaren i motorn, vänd proppen uppåt. Skruva sträckaren s bultar på plats med ett 10-mm hylsa, dra sedan åt bultarna till 97 tum-pounds med en momentnyckel.
8

Slip spännaren stångens fjädern i spännaren bostäder. Skruva den stora bulten och brickan i spännaren huset, med en 14-mm hylsa. Dra åt bulten till 15 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Installera rätt mellersta spackling eller bränsletanken och båda stolarna, med den omvända metoden för borttagning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110746.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.