Hur Testa Starter på en V65 Magna

Honda V65 Magna introducerades 1983 som en uppgradering till sin V45 Magna föregångare. Den inline fyra presenterade Honda standard elstart och tändsystem. När nyckeln är på och startknappen trycks in, ska startern vända. Om det klickar eller helt enkelt gör ingenting, hela startkretsen bör testas, inklusive startknappen och startreläet. Detta isolerar problemet och undviker kostsamma byte av delar som fortfarande fungerar korrekt. Saker du behöver
Multimeter
Jumper leder
Startkablar
Visa fler instruktioner
1 spänning

Kolla på batteriet. Det bör vara mellan 12 och 14 volt. Med den positiva ledningen på batteriets pluspol, flyttar negativt test leder till terminalen där kabeln ansluts till startmotorn. Läsningen ska inte förändras. Vrid om nyckeln och aktivera startknappen. Avläsningen ska sjunka till mellan tre och fyra volt. Om det sjunker mer, kan startmotorn att dra för mycket strömstyrka eller batteriet kan vara dåligt. Om det inte förändras, matas ström får inte på startmotorn. I båda fallen fortsätta med testning.
2

Har batteriet lasten provas, och vara säker på att det är fulladdat. Lasttest kan göras med en standardlast testare som kan köpas för hemmabruk. Många bildelar butiker erbjuder lasttest gratis med en mer sofistikerad belastning testare. Om batteriet testar svagt eller dåligt, byt ut den innan du fortsätter.
3

Bypass startkontakten. Använda ett test lead, anslut de två små terminaler på startreläet, med nyckeln i läge ON. Startmotorn ska vända. Om den inte gör det, är på startknappen fortfarande bra. Om den inte gör det, är knappen fel och bör bytas ut.
4

Bypass startreläet. Använda en sida av en uppsättning startkablar, fäst ena änden på den stora terminalen på startreläet, och tryck sedan på den andra till den motsatta polen på reläet. Om startmotorn omsätter är reläet i sig dåligt. Om startmotorn ändå inte startar, fortsätt med testningen.
5

Test startmotorn själv. Anslut uppsättning startkablar till batteriet genom att fästa den svarta terminalen till en bra motor marken och vidrör den röda ledningen jumper kabeln till startmotorn. Om startmotorn blir över, än det är ett brott i kabeln mellan reläet och startmotorn. Om startmotorn fortfarande inte vända, det är att dra alltför många ampere, och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110419.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.