1975 HD Sportster Motorspecifikationer

Färre saker frammana bilden av den amerikanska öppna vägen mer än en Harley-Davidson (HD) motorcykel. Först tillverkas i 1957, ståtar HD Sportster fortfarande klassiska stil. Mycket har dock förändrats under åren med avseende på motorns specifikationer. För dem som vill köpa en 1975 HD Sportster, är det viktigt att känna till Motorspecifikationer så att du vet vad du köper och vad du behöver om reparation krävs. Typ av motor

1975 Harley-Davidson Sportster motor är en V2, fyrtaktsmotor. V2 hänvisar till det faktum att motorn körs med två kolvar. Fyra-stroke är en typ av motor som går igenom fyra "slag" på varje rotation. Tvåtaktsmotorer går bara runt i cirklar, medan fyrtaktsmotorer ger både kompression och avgaser på varje rotation. Fyrtaktsmotorer har längre livslängd än tvåtaktsmotorer. De är också mer bränsleeffektiva och bränna mindre olja, sparar pengar i det långa loppet. Motorn i sulkyn använder en overhead ventil bränslestyrsystem. Detta system kyls med luft. Refererar till hur mycket utrymme en enskild kolv färdas genom ett enda varv av kamaxeln
Displacement och Compression

Displacement. Ju större deplacement, desto mer ström din motor har. 1975 HD Sportster motor har en cylindervolym på 997 cm eller över 60 cubic inches. En relaterad specifikation är komprimering av din Harley bränsle när kolven når den högsta punkten av sin rörelse. Den kompressionsförhållande 1975 Sportster är 9-till-1.
Transmission

Harley-Davidson Sportster använder ett system kedjetransmission. Kedjan enheten är den mest effektiva medel att gå kraft från motorn till hjulet, i jämförelse med mindre effektiva system som remmar och axlar. Dessutom har cykeln en 4-växlad motor.
Hastighet och kraft

Motorn i Harley-Davidson Sportster 1975 edition ståtar med över 50 hästkrafter när motorn är körs vid 6000 varv per minut. Du kan få cykeln upp till 180 mph, men bör alltid köra inom skyltad hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107680.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.