Hur man byter olja i en Harley-Davidson Sportster Motorcykel

Ändra din Harley-Davidson Sportster s motorolja på en regelbunden basis är avgörande för dess fortsatta drift. I själva verket rekommenderar Harley-Davidson att oljan ska bytas var 2500 miles. Om de lämnas därhän, kommer motorns oljan försämras och förlorar sina smörjande egenskaper, vilket leder till för tidigt bortfall av V-twin motor interna komponenter. Lyckligtvis, ändra en Sportster olja är okomplicerad, eftersom motorn oljan hålls i en separat oljetank under förarsadeln, och kräver endast en handfull verktyg. Saker du behöver
Motorcykel stå eller lyfta
oljetråget
skruvmejsel
Handdukar
bandnyckel
Oljefilter
Motorolja
Funnel

Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på ett stativ eller lyft för att hålla den upprätt. Avlägsna oljepåfyllningslocket från oljetanken.
2

Leta slangen oljan rinna på vänster sida av motorcykelns ram och placera ett oljetråg under den. Ta bort slangen från ramen med hjälp av en skruvmejsel för att lossa slangklämman, och låt oljan rinna ner i oljetråget. Återgå dräneringsslangen till dess fästpunkt på ramen när oljan har slutat droppa. Dra åt slangklämman med en skruvmejsel. Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk.
3

Placera oljetråget under oljefiltret på framsidan av motorn. Lossa oljefiltret med en rem skiftnyckel skruva det för hand. Låt eventuell kvarvarande olja rinna in i oljetråget.
4

Förbered din nya oljefiltret genom att fylla den med färsk motorolja. Sprid ett jämnt lager av olja runt filtret är passande område för att skapa en stark tätning mellan filtret och motorn. Skruva på oljefiltret på motorn för hand tills den sitter mot motorn. Vrid oljefiltret ytterligare en kvarts varv för att fästa den till motorn. Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk.
5

Lägg upp till 3 QTS. av färsk motorolja i oljetanken. Om det behövs, placera en tratt i oljetanken s påfyllningsröret för att förhindra spill. Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk och byt oljepåfyllningslocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107031.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.