Hur man tar av motorn en GSXR

Ta bort motorn från din Suzuki GSX-R sport cykel för reparation eller utbyte är ingen lätt uppgift. De aerodynamiska kåpor och en mängd el, kylning och bränslesystem som utgör hjärtat i din GSX-R måste avlägsnas innan släppa ut motorn ur motorcykelns ram. Även om jobbet är relativt enkelt, en del av de komponenter kräver noggrann borttagning för att undvika att skada dem. Saker du behöver
Startnyckel
Metric Allen skiftnycklar
Metric Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Oljetråg
stjärnskruvmejsel
Blocknyckelsats
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort säten och kåpor från motorcykeln. Använd tändningsnyckeln för att låsa upp passagerarsätet, lyft sedan om off av svansen spackling. Unbolt förarsadeln med en insexnyckel, hissen om off av sätesskenorna. Använd en insexnyckel för att skruva loss skruvarna från sidan och mellersta paneler spackling.
2

Töm motorn oljeförsörjning i ett oljetråg. Skruva avtappningspluggen från botten av motorn, med hjälp av en hylsa och en hylsnyckel. Skruva bort avtappningspluggen på plats med din hylsnyckel när oljan har tömts helt. Dra oljan slangar av av oljekylaren, som ligger på framsidan, vänstra sidan av motorn. Töm ut oljan kvar i oljekylaren i din oljetråget. Addera 3

Lossa kylarens tanklocket. Lossa slangklämmorna förenade inloppet vattenpumpen och slangar utlopp till vänster sida av motorn, vanligen placerad ovanför växelspaken, med en stjärnskruvmejsel. Dra slangarna bort från motorn och tappa ur kylarens kylvätska i en behållare. Ta bort kylarens bultar med en hylsnyckel. Dra kylaren bort från ramen. Unbolt kylarens fästen med en hylsnyckel.
4

Ta bort locket bränsletanken, om sådan finns, med en insexnyckel. Unbolt bränsletanken med en insexnyckel och lyft sedan bort av ramen. Dra bränsleledningarna bort från botten av tanken.
5

Ta av locket luften låda med en stjärnskruvmejsel och dra ut luftfiltret ur luften rutan. Ta bort skruvarna på undersidan av luft box med en stjärnskruvmejsel, dra luften rutan off för motorns spjällhusen eller förgasare.
6

Lossa klämmorna fästa fallspjällhusen eller förgasare till motor, med en stjärnskruvmejsel. Dra spjällhusen eller förgasare av av motorn. Lossa vajrarna från spjällhusen eller förgasare. Koppla loss alla elektriska anslutningar sedan fallspjällhusen eller förgasare helt.
7

Lossa klämman förbinder ljuddämparen till avgasrören, med en stjärnskruvmejsel. Unbolt ljuddämparen med en hylsnyckel och dra sedan ljuddämparen bort av avgasrören. Skruva avgasrören "flänsar med en hylsnyckel, dra rören ut ur motorn.
8

Lossa bakaxelns låsmuttern med en hylsnyckel. Lossa kedjespännare på båda sidor av bakhjulet med en kombination skiftnyckel, sedan Skjut bakhjulet framåt för att lossa kedjan.
9

bort kedjehjulet luckan från vänster sida av motorn, med hjälp av en hylsnyckel. Skruva loss Framdrev av nötter med en hylsnyckel. Lyft kedjan från den främre kedjehjulet och dra kedjehjulet bort av motorns mellanaxel.
10

Koppla tändkablarna och alla elektriska anslutningar är anslutna till motorn.
11

Placera en domkraft under motorn för stöd. Skruva motorfästet bultar med en insexnyckel. Sänk motorn bort från motorcykelns ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110736.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.