Hur man ändrar dreven på en motorcykel

De flesta motorcyklar förlita sig på en enkel kedja och drev för att skapa rörelse framåt. Drivkedjehjulet ansluten till motorns mellanaxel drar kedjan som sveper runt den bakre drivna kedjehjulet, effektivt vrida bakhjulet att driva motorcykeln framåt. Med tiden börjar kedjan att bära ner tandhjul tänder, vilket gör dreven allt svårare att vända. Grundläggande verktyg kan användas för att antingen byta ut drevet, men jobbet kräver en bakre stativet och en fast kunskap om hur man tar bort din motorcykel bakhjulet och fotstöd. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
bakre stativet
Blocknyckelsats
träklossar
Kedjehjul
Gänglåsning lim
Visa fler instruktioner
bak Sprocket
1

Använd en hylsnyckel för att lossa bakaxeln muttern på motorcykelns svingarmen.
2

Lyft bakhjulet från marken, med en bakre stativ eller motorcykelns centrum står. Skruva loss bakaxeln muttern helt, med hjälp av en hylsnyckel.
3

Använd en kombination skiftnyckel för att lossa kedjan justeringsbultarna låsa muttrarna på båda sidorna av svingarmen. Vrid justerbultar moturs med en kombination skiftnyckel för att lossa kedjan.
4

Lyft kedjan från bakre drevet och dra den åt sidan. Ta bakaxeln från hjulet och baksvingen att släppa hjulet till marken.
5

Ställ hjulet på ett par träblock för stöd inför drevet uppåt. Använd en hylsnyckel skruva Bakdreven bultarna och dra drevet från bakhjulet.
6

lägga en ny drevet på bakhjulet. Belägga drevet skruvar med gänglåsning lim och infoga dem i bakhjulet och drev. Använd en hylsnyckel för att dra åt kedjehjul bultarna.
7

Följ den omvända metoden för borttagning installera bakhjulet på motorcykeln.
Framdrev

8

Använd en hylsnyckel för att lossa bakaxeln muttern.
9

Använd en kombination skiftnyckel för att lossa kedjan justeringsbultarna låsa muttrarna på båda sidorna av svingarmen. Vrid justerbultar moturs med en kombination skiftnyckel för att lossa kedjan.
10

Ta det vänstra fotstödet och växelspaken, vid behov, med hjälp av en hylsnyckel.
11

Använd en hylsnyckel skruva ur bultarna från Framdrev omslag, dra sedan kåpan från motorn.
12

Lyft kedjan från Framdrev och ställ den åt sidan. Använd en hylsnyckel för att skruva loss Framdrev s låsmuttern.
13

Dra drevet från motorns mellanaxel och ersätta det med ett nytt drev. Dra kedjan över kedjehjulet.
14

Använd en hylsnyckel skruva drevet s låsmuttern på plats. Sätt tillbaka drevet lock, fotstöd och växelspaken, med hjälp av en hylsnyckel.
15

Spänn kedjan, med hjälp av en kombination skiftnyckel att vända justeringsbultarna medurs. Dra den bakre muttern differentialbroms med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107810.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.