Motorn Specifikationer för en Ducati 1098

I en värld av super cyklar, är Ducati 1098 top of the line. Ducati anlitar kraften i Testastretta Evoluzione motor, en motor som skapades för att ta den redan hyllade super cykel till en högre nivå. Med överlägsen makt, är Evoluzione mer kompakt, effektiv och lättare jämfört med motorer som används i 1098 i det förflutna. Den Evoluzione motorn bidrog till både en framställning mästerskap och en ryttare mästerskap på 1098 år 2006. Typ av motor

Testastretta Evoluzione är en L-twin motor. Med 15 år av arbete för att upprätthålla och förbättra de bästa super cykel motorer, släppte Ducati den tvåcylindriga motorn som den mest kraftfulla motorn i sitt slag för att slutföra den senaste generationen av 1098s. Ducati bytte från Testastretta 'R' motor till Evoluzione för sina 2006 1098 modellerna.
Motorkomponenter

Evoluzione erbjuder många nya funktioner för att amp upp makt den 1098. Hålet i Evoluzione är 104 mm med en slaglängd på 64,7 mm. Ett MotoGP induktionssystem och omgjorda topplock bidra till att göra makten siffrorna i denna motor är möjligt. Vinkeln mellan intag och avgasventiler reducerades för ökat luftflöde i kombination med raka intag kanaler och omgjorda förbränningsrum innehåller racing ventiler. Detta system drivs av en racing cam. MotoGP fallspjällhusen ökade luftflödet i denna motor med 30 procent, lägga till den totala makten potential. En ny högeffektiv oljekylare används för att hjälpa motorn hålla låga temperaturer och behålla makten potentialer på topp. Ducati 1098
Ström

är en 1099-cc. Den nya utformningen av motorn ger 160 hästkrafter vid 9.750 varv per minut och 90,4 foot-pounds av vridmoment vid 8.000 rpm. Den elliptiska formen av spjällhusen bidragit till att öka motorns effekt potential genom fem hästkrafter. Denna motor har en 12,5:1 kompressionsförhållande. Hela systemet är i händerna på 1098 ryttare med hjälp av en sex-växlad växellåda.
Viktminskning

Med den nya utformningen av cylinderhuvuden kom färre komponenter och lägre vikt än tidigare motorer. Vikt har också sparats i motorn med hjälp av lättare transmission och primära redskap samt en lättare oljepump. De avgaskomponenter också lägga till den totala viktminskning av motorn med avgasrör som har 30 procent mindre tjocklek än tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108535.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.