Hur man målar Bike kåpor

Måla en motorcykel plast kåpor till en rimlig grad av framgång kan vara ett utmanande projekt för de flesta motorcyklister. En ypperlig lack kan åstadkommas med en snabb beläggning av köpta-sprayfärg, men resultaten är oftast bäst från en 10-fots avstånd. Medan dyra billacker ger en bättre finish, kan sprayfärg också användas effektivt till en lägre kostnad, under förutsättning att noggrann uppmärksamhet ägnas åt spackling förberedelse och målningsteknik. Om du insisterar på att använda bil färg, vara säker på att du kan använda den effektivt för att undvika dyra misstag. Saker du behöver
Rakblad
Sticker lim bort renare
Mild tvål
Vatten
luddfri trasa
300 -, 600 -, 1200 - och 2000-grit sandpapper
denaturerad alkohol
Body filler
Filler primer
Base färg färg
Klarlack måla
Electric buffert
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Avlägsna eventuella dekaler eller märken från formplåten, med ett rakblad för att separera dekalen s lim från formplåten yta. Torka bort eventuellt kvarvarande limrester med ett klistermärke lim bort renare. Tvätta spackling med en blandning av mild tvål och varmt vatten för att avlägsna all olja och smuts från spackling yta.
2

Sand hela spackling med sandpapper indränkt i tvålvatten. Använd en 600-grit sandpapper för att försiktigt putsa spackling ursprungliga färg. Sand skadad ner eller repade områden på spackling med en 300 - eller lägre-slippapper, beroende på hur allvarlig skadan. Doppa sandpapper i tvål och vatten ofta för att förhindra att sandpapper från igensättning med slipdamm.
3

Skölj spackling grundligt med rent vatten. Torka spackling torrt med en luddfri trasa och låt det lufttorka i minst en timme.
4

Reparera skadade områden eller låga fläckar i kåpor ytan med en hög kvalitet kropp fyllmedel. Låt kroppen fyllmedel för att härda i minst 30 minuter. Våt sand det reparerade området med en 600 grit sandpapper indränkt i tvål och vatten tills området är slät.
5

Torka hela spackling med en luddfri trasa och denaturerad alkohol för att avlägsna eventuella kvarvarande olja, fett eller slipdamm.
Målning
6

Prime spackling, med filler primer för att fylla i eventuella kvarvarande låga fläckar eller små repor på spackling yta. Håll primer munstycket ca 20 inches från spackling. Tryck på munstycket och flytta primer snabbt från sida till sida för att lätt coat spackling med primer. Primern ska visas som ett lager av damm på kåpan. Låt primern please i minst 10 minuter.
7

Håll primer munstycket 12 inches bort från spackling och tillämpa en solid lager grundfärg. Börja från botten av kåpan och gå horisontellt från ena sidan till den andra. Börja spraya primern några inches innan spackling och stoppa några inches förbi kåpan för att förhindra kör orsakas av över spray. Applicera ett andra skikt när du har besprutas toppen av formplåten, börjar igen vid botten. Låt primern torka i minst 10 minuter och upprepa igen.
8

Låt primern härda i minst 48 timmar. Våt-sand grundfärgen med en 1200-grit sandpapper dränkts i såpvatten. Skölj noga med färskvatten och torka torrt med en luddfri trasa.
9

Applicera grundfärg och klarlack enligt samma förfaranden.
Finishing

10

Tvätta spackling med mild tvål och vatten för att avlägsna dammpartiklar som kan skada klarlack.
11

Wet-sand klarlack skikt, med hjälp av 2000-grit sandpapper dränkts i tvål och vatten, för att avlägsna defekter i den klara beläggningen. Skölj noggrant och torka torrt med en luddfri trasa.
12

Buff spackling lätt med en elektrisk buffert för att uppnå önskad glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107560.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.