Hur bogsera en motorcykel

Om du äger en motorcykel, kanske du vill investera i en motorcykel släp, vilket kan vara en enorm hjälp om din cykel går sönder. Möjligheten att transportera din motorcykel utan att behöva använda det kan vara användbart för underhåll. En släpvagn också kommer att tillåta dig att bogsera din motorcykel iväg på en semester, vilket ger dig utrymme i bilen för att lagra kläder och andra förnödenheter. Köpa en specialiserad motorcykel trailer kommer att ge dina fritidsaktiviteter planer massor av flexibilitet. Saker du behöver
Fordon med en dragkrok
bilens instruktionsbok
Motorcykel trailer och bruksanvisning
Clutch-spännband
Visa fler instruktioner
1

Läs bilens manual och ta reda på specifikationerna avseende bogsering kapacitet. Motorcyklar är stora bitar av utrustning och kan överskrida dragkapacitet för vissa fordon. Du vill veta om din bil kan stödja bogsering en motorcykel innan monteringen motorcykeln trailer. Om ditt fordon är en kompakt bil, är den dragkapacitet troligen mellan 1000 och 1500 pounds, för lastbilar och stadsjeepar, kan dragkapacitet vara så hög som 5000 pounds
2

Bifoga din motorcykel trailer.. För att slutföra det här steget, referera till instruktionsboken som bör komma med ditt köp. En grundläggande innefattar ett huvud släpvagn enhet med armar och ramp. Skjut huvudenheten över bilens dragkrok och säkra med en låssprint. Arms på vänster och höger sida bör skjutas på plats och även säkras med lås stift. Slutligen, fäst rampen till botten av huvudenheten. Det är där framhjulet på motorcykeln kommer att sitta.
3

Sätt din motorcykel i friläge. Flytta framhjulet din motorcykel på motorcykeln trailerramp. Säkra motorcykeln till släpet, beroende på vilken modell av släpvagn du använder, kan du vara försedd med antingen kraftiga remmar, armar spärrfunktion från släpet eller båda. Använd dessa verktyg för att stadigt din motorcykel i upprätt läge och att säkra det på plats.
4

så att motorcykeln inte kan rulla bakåt när den är fäst vid trailern, lägga den i växel. Montera kopplings-spännband över motorcykelns kopplingen. Detta kommer att motorcykeln inte glider ur växel samtidigt som bogseras.
5

Ta en kort bilresa i bilen, bogsering din motorcykel bakom dig. Parkera bilen och kontrollera lastsäkringsutrustning för din motorcykel trailer. Justera någon utrustning som verkar vara löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106501.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.