Så ändrar Bakre Motorcykel Bromsar

Underhålla bromssystem på en motorcykel är en av de viktigaste uppgifterna i en cykel ägarens underhåll rutin. De flesta allt, åtminstone på hydrauliska bromssystem är ute i det fria och lätt observeras och arbetade på. Med en verkstadshandbok och verktyg, kan nästan varje motorcykel ägare hålla sina bromsar i toppform. Saker du behöver
Shop manual
Motorcykel lift Cleaner Review Break
Shop trasor
Nya bromsbelägg eller skor
Ny broms hårdvara (för trumbromsar) katalog Small C- klämma
tunn bit trä eller stål
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Byta Trumbroms Skor
1

Secure motorcykel att lyfta per lyft anvisningar och höja minst sex inches från marken. Ta bort bromsvajern eller pull-rod från hjulet och ta bort hjulet från motorcykeln. Undersök sladden, om den är sträckt eller skadad på något annat sätt, kassera den och ersätta den med en ny del
2

Ställ ratten på en ren, plan yta och ta bort plattan broms uppbackning.. När fästplattan tas bort, ta bort gamla bromsbackar och fjädrar retur.
3

Clean broms fästplatta och broms broms trumma med broms renare och en ren trasa. Ta bort alla glasrutor eller lätt skada inuti bromstrumman med fint korn sandpapper.
4

Installera nya bromsbackar och returfjäder i rengjorda stödplatta. Byt fästplatta och nya bromsbackar i bromstrumman.
5

tillbaka hjulet och bromsvajern eller dragstång. Justera bromsen till de specifikationer som anges i din verkstadshandbok.
Byta Hydraulic Disc Brake Pads
6

Secure motorcykel att lyfta per lyft anvisningar och höja minst sex inches från marken. Ta bort huvudcylinder lock och ställ åt sidan. Använda bromsok avluftningsskruvarna ventiler, blöda all gammal bromsvätska från systemet i en flaska för återvinning.
7

bort banjobultar ansluter bromsledningar till bromsok och avlägsna försiktigt bromsledningarna.
8

Lossa bromsok bultar och ta bort bromsok. Ta bort bromsbelägg låstapp, om sådan finns, och ta bort gamla kuddar.
9

Använd en liten C-klämma och en tunn bit av trä eller stål, komprimera bromsok kolven tills den är jäms med vägg av bromsok. Torka nya bromsbelägg med broms renare och installera i tjocklek enligt instruktionerna i din verkstadshandbok.
10

försiktigt montera nya kuddar över bromsen rotor och sits av bromsok på plats. Dra bromsok bultar till vridmoment specifikationer som anges i din verkstadshandbok.
11

Refill huvudcylindern med färsk bromsvätska. Antingen manuellt eller med en vakuumpump, lufta bromssystemet tills du har tagit bort all luft. Sätt tillbaka locket huvudcylindern. Torka bort all spilld bromsvätska med broms renare och en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106926.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.