Hur du ändrar en GSXR Sprocket

Ursprungligen infördes 1985, har Suzuki GSX-R-serien av sport cyklar varit en dominerande kraft på banan och på gatorna, tack vare dess smidiga köregenskaper och ras-fokuserad prestanda. Ultimata prestanda, men kommer med ett pris. Den stress placeras på GSX-R: s komponenter förstärker slitage som så småningom leder till delar misslyckande. Den bakre drevet, som sänder rotationskrafter från motorn till slitage hjulet, är en sådan del. En snabb inspektion av bakdrevets kan avgöra hälsan hos kedjehjulet. Trasiga eller saknade tänder finns indikationer Det är dags för en ersättare. Saker du behöver
Tänger
36mm hex socket
Breaker bar
Motorcykel stativ, bak eller swing arm-typ
Hex head socket set, metrisk
Hylsnyckel
Heat gun
träklossar
Bakdrev
Låsningsmedel lim, semi-permanenta
Kedjesmörjmedel
Rena trasor eller handdukar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sprinten från bakaxeln, om sådan finns, och bryta vridmomentet på bakaxeln låsmuttern med en 36mm hylsa fäst en breaker bar.
2

Lyft bakhjulet off av marken med en bakre stativet eller hiss, ta sedan bort bakaxeln muttern. Skjut bakhjulet framåt tills du kan glida kedjan av av läppen av bakdrev. Addera 3

Stötta bakhjulet och dra bakaxeln ut ur svingen. När axeln är helt bort, försiktigt sänka hjulet till marken och ta del av orienteringen av hjul distanser på varje sida av hjulet. Skjut sedan den bakre bromsok bort av bromsrotorn.
4

Placera hjulet på träklossar som stöd, drev uppåt. Applicera värme till kuggkransen muttrarna, den avlägsna med lämplig storlek socket. Dra drevet direkt bort av hjulet.
5

Rengör hjulnaven och tillämpa en droppe gänglåsning lim på gängorna av kedjehjulet dubbar. Installera det nya drevet och ersätta kedjehjul muttrarna.
6

Placera hjulet distanser i sin rätta position och skjut bromsoket över rotorn. Lyft och stöd hjulet samtidigt som du drar bakaxeln på plats.
7

tillbaka den bakre muttern differentialbroms och dra åt löst med handen. Därefter, lyft kedjan över nya rotorn och vrid sakta ratten tills kedjan är helt monterad på drevet.
8

Dra hjulet bakåt av motorcykeln för att dra kedjans slack. Omjustera kedjan med kedjespännarna på swing arm, och se till att bakhjulet är rätt placerad, dra åt axelmuttern och sätt i sprinten.
9

Spray kedja smörjmedel på kedjan medan långsamt roterande hjulet att helt belägga kedjan torka sedan bort överflödigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106686.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.