Hur växla på en Dirt Bike

Att lära sig att rida en dirtbike är full av utmaningar. Dock är en av de svåraste uppgifter att lära sig att växla mellan smutsen cykelns växlar. I själva verket är processen helt intuitiv, även för någon som kan köra en manuell bil. Med lite övning och en hel del tålamod, kommer att flytta till din smuts cykeln s växlar blir en instinktiv handling, så att du kan fokusera din uppmärksamhet på annat håll. Tillbringa minst en halv timme om dagen tränar din växling teknik tills det blir en andra natur. Instruktioner
1

Bekanta dig med dirtbike skift mönster och arrangemanget av kugghjulen. De flesta smuts cyklar använder en ned-fyra upp skift, vilket innebär att första växeln hittas genom att trycka växelspaken ner med din vänstra fot. En gång i första växeln, är andra, tredje, fjärde och femte växeln hittas genom att trycka växelspaken uppåt en gång för varje växel. Neutral, det läge i vilket motorn inte engagera överföringen, finns mellan första och andra växeln. Kontrollera din smuts cykeln för att se till att den är i neutralläge
2

. Rock the dirt bike lite fram och tillbaka utan att dra in kopplingshandtaget. Den dirtbike ska rulla fritt. Dra i kopplingshandtaget på vänster handtag och tryck växelspaken ner upprepade gånger med din vänstra fot. Stanna när växelspaken inte klickar i växel. Knacka försiktigt på växelspaken uppåt med spetsen på foten för att växla till neutralläge. Rock the dirt bike igen för att säkerställa att den är i neutralläge.
3

Starta dirt bike. Dra i kopplingshandtaget och rulla gashandtaget lite framåt. Växla till första växeln, med vänster fot för att trycka växelspaken ordentligt. Släpp kopplingshandtaget långsamt. Vrid gashandtaget bakåt en aning med höger hand som dirtbike börjar rulla framåt. Släpp kopplingshandtaget helt. Vrid gashandtaget tillbaka ytterligare öka din hastighet.
4

uppväxling i en högre växel för att upprätthålla dirtbike prestanda som din hastighet ökar. Dra i kopplingshandtaget och tryck växelspaken uppåt för att flytta in i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget med en jämn rörelse och gasa för att skynda fram. Växla till tredje, fjärde och femte växeln med den här tekniken.
5

nedväxling till en lägre växel för att hålla din smuts cykeln i dess makt band, motorns varvtal som ger mest effekt, samtidigt som saktar eller ridning med en lägre hastighet. Dra i kopplingshandtaget och rulla gashandtaget framåt. Dra den främre bromshandtaget in med höger hand som behövs för att bromsa dirtbike släpp bromshandtaget. Tryck växelspaken ordentligt med din vänstra fot för att flytta till nästa växel ner. Rulla gashandtaget bakåt med ett knäppande rörelse för att snabbt öka dirtbike motor varvtal. Släpp kopplingshandtaget och accelerera framåt. Använd denna teknik för att växla ner från femte växeln till första växeln som behövs.
6

växling till neutralläge då står helt stilla. Dra in kopplingen och nedväxling till första växeln. Tryck växelspaken uppåt med din vänstra fot för att engagera neutral. Släpp kopplingshandtaget långsamt. Den dirtbike bör förbli orörlig. Dra kopplingen igen och upprepa detta steg om dirtbike börjar rulla framåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107472.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.