Hur Justera Cable huvudkoppling på en Honda 125CC

Kopplingen på en 125CC Honda - som med de flesta någon cykel - måste helt frikoppla motorn när spaken dras in eller på cykel kommer att krypa fram och växling kan bli svårt. Dessutom måste den engagera sig fullt ut av motorn när spaken släpps eller cykeln kommer bli bestulen på sin fulla kraft och kopplingen kommer att bära sig ut i förtid. Små justeringar kan göras vid kopplingshandtaget. Om mer justering krävs måste du justera den motsatta änden av kabeln. Instruktioner
1

kopplingshandtaget bör ha ungefär en halv tum av fri lek, mätt på utsidan änden av hävarmen - slutet med bollen form för att förhindra att handen glider av Sida 2

Avlägsna smuts-beskyddandet täcker från kopplingshandtaget och kabel, om det finns någon.
3

Lossa runda låsmuttern och vrid den nedåt tills spaken har ungefär en halv tum av fri lek. Dra åt låsmuttern. Hand är tight bra.
4

Look mellan justeraren och låsmuttern. Om mycket Riktarens trådar visar, det är för långt ur hållaren och den andra änden av kabeln kommer att behöva justeras. En fjärdedel tum gängor visar är bra, är en halv tum för mycket.
5 p Om justeraren inte ut för mycket, gå till steg sju, annars fortsätter här. Lossa den runda låsmuttern och skruva justerskruven hela vägen in Dra åt låsmuttern. Detta kommer att ångra justeringen du just gjort. Oroa dig inte för justering kommer att göras i den andra änden av kabeln.
6

I den andra änden av kabeln lossa låsmuttrarna behöver du skiftnycklar i detta syfte, och vrid justerskruven tills kopplingshandtaget har ungefär en halv tum av fri lek. Dra åt låsmuttrarna när du är klar.
7

Gå för en provtur. När kopplingshandtaget dras in, ska cykeln inte försöka krypa framåt och kopplingen ska inte glida när släppas helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110582.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.