Hur Återskapa frontcylindern Brake master på en Harley Heritage

Harley-Davidson Heritage Softail modellen använder en handdriven, hydrauliskt bromssystem för att styra de främre bromsarna. Klämma bromshävarmen påverkar en kolvanordning insidan av huvudcylindern. Kolven trycksätter bromsvätska i huvudcylindern, bromsledningarna och bromsok, vilket gör att tjockleken att komprimera bromsbeläggen mot bromsskivan. Ålder, extrema förhållanden och användning av felaktig bromsvätska kan försämra gummidetaljer i huvudcylindern. Förlust av prestanda huvudcylindern leder till ett osäkert ridning skick på grund av minskad och opålitliga bromsfunktion. Saker du behöver
Klar, plaströr
Catch pan
Wrench in
5/32-inch kartong shim
T27 Torx drivrutin
Utanför låsringen tång
Dental plocka | Masterprogram-cylindrig ombyggnadssats
Luddfri trasa
denaturerad alkohol
Tryckluft
New pivottappen snap-ring
Pound-tums momentnyckel
Pound-fot momentnyckel
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
en

Placera en klar, plaströr över framsidan bromsok avluftningsventil och leda den andra änden av röret i en fångst pan. Lossa avluftningsventilen ett kvarts varv moturs med en skiftnyckel. Manövrera bromsspaken för hand tills all fluid drivs ut ur systemet. Dra åt avluftningsventilen.
2

Lossa huvudcylindern s banjo bult med en skiftnyckel. Ta banjo bult och två brickor. Släng brickorna.
3

Kläm bromshandtaget något. Sätt en 5/32-inch kartong insats i gapet skapas mellan den främre kanten på bromshandtaget och bromsarmen bostäder. Underlåtenhet att använda den kartong insatsen kommer att resultera i skador på gummiskydd och främre stoppljus-switch kolven.
4

Lossa switch-skruvarna i huset och lossa och ta bort de två fästen från huvudcylindern styret klämma med en T27 Torx drivrutin. Dra huvudcylindern och styret klämma från styret.
5

Ta bort låsringen från hand-spaken ledtapp med ett par utanför låsringen tång. Tryck på hand-spaken vridtapp upp och ut av hävarmen konsolen och ta av bromsspaken. Släng den gamla låsringen.
6

bort torkarbladet (yttre gummibricka) försiktigt med en tand plockning. Skjut kolven, O-ringen, primär cup och våren ut ur huvudcylindern kroppen.
7

bort två lock på fästskruvar med en nr 2 Phillips skruvmejsel. Ta av locket på behållaren och packning
8

Rengör bromsdelarna med denaturerad alkohol eller färsk DOT 4 bromsvätska. Torka dem med en ren, mjuk, luddfri trasa och tryckluft.
9

Inspektera banjoskruvar passytorna för slitage eller skador. Inspektera huvudcylindern s kolvborrning skador som dödat eller skrovlig. Byt ut huvudcylindern kroppen om något av dessa områden är skadade.
10

Skjut den nya O-ringen på kolven tills det sitter i sitt spår.
11

Slide den primära kopp över läppen placerad på änden av kolven så att den mindre änden av den primära koppen anligger mot kolvens axel.
12

Smörj huvudcylindern borrningen, O-ring och primär kopp med den speciella smörjmedel som tillhandahölls med Ombyggnadssatsen.
13

Placera fjädern i sitt urtag i hålet huvudcylinder. Slip kolvenheten i borrningen och över fjädern.
14

Skjut torkare på kolvkappan med den platta sidan av torkaren som anligger mot axeln på kolvkappan.

15

Sätt kolvkappan och torkar in i master-cylinderloppet. Skjut in den i hålet tills torkar helt platser i sitt urtag.
16

Placera behållaren locket på plats och fäst det med de två skruvarna. Dra åt skruvarna precis tillräckligt för att hålla kvar locket. Dra inte åt skruvarna helt.
17

Placera kartong spacer på sin plats i broms-spaken fäste. Håll bromshandtaget på plats i hållaren och passa pivottappen hål. Sätt spårtappen. Installera den nya pivottappen snäppring med ett par utanför låsringen tång. Kontrollera att låsringen säten helt i sitt spår.
18

Placera huvudcylindern mot brytarhuset på styret. Håll i styret klämman på plats och installera två bultarna.
19

Drag styret bultarna till 60 och 80 tum-pounds med en momentnyckel och en T27 Torx drivrutin. Dra åt switch-skruvarna i huset till 35 till 45 tum-pounds med en momentnyckel och en T27 Torx drivrutin.
20

Installera en ny banjo-skruv bricka på banjo bult, följt av Banjokoppling och den andra banjo brickan. Trä banjo-bulten i huvudcylindern. Dra banjo-bulten till 17 till 22 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel och uttag.
21

Lufta bromsar och Toppa vätskan i huvudcylindern med DOT 4 bromsvätska.
22

Montera behållaren locket och lockskruvar. Dra åt skruvar till 6 till 8 inch-pounds av vridmoment med en momentnyckel och en nr 2 Phillips skruvmejsel spets.
23

Vrid tändningslåset till Ignition. Manövrera främre bromshandtaget och kontrollera att bromsljus fungerar. Testa bromsarna för funktion när du sitter stilla innan testet rida fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111103.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.