Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en motorcykel

De hydrauliska bakre bromssystem som används på dagens motorcyklar är effektiva och relativt underhållsfri. Emellertid, beror de på sin broms pad s friktion-genererande material att sakta dessa maskiner till stillastående. Med tiden slits materialet bort, vilket innebär att endast dynans metallplattan uppbackning. Om de lämnas därhän, kan metallplattan skada och ärr det bakre hjulets broms rotor, minska bromsens förmåga att bromsa motorcykeln ner. Lyckligtvis, som ersätter de bakre bromsbeläggen är en enkel uppgift som normalt kan göras på mindre än hälften och timme. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
stjärnskruvmejsel
Flat skruvmejsel
Byte bromsbelägg
Aerosol broms rengöringsspray
Shop handdukar
Visa fler instruktioner

1

Ta bort den bakre bromsok från motorcykelns svingarmen. Använd en hylsnyckel skruva av bromsok s bultar och dra tjocklek av av dess fäste. Skjut bromsok bort av bakbromsen rotor.
2

Vänd bromsok över och lokalisera de fästskruvar som håller fast bromsklossarna och våren klipp. Lossa skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Dra bromsbeläggen och våren klippa ut bromsoket mun.
3

Dra gamla bromsbelägg ur fjäderklämman och sätt de nya bromsbeläggen på plats. Passa bromsbeläggen monteringshålen med fjädern klippets slingor. Kasta de gamla bromsbeläggen.
4

Spray insidan av bakre bromsok med en aerosol broms rengöring spray och torka torrt med en butik handduk. Sätt i en skruvmejsel i bromsoket mun och tryck bromsok s kolvarna helt.
5

Skjut bromsbelägg och Fjäderklammer i munnen av bromsok, rikta in bromsbelägg monteringshålen och vårens klippets loopar med hålen i bromsoket. Sätt i och dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel för att säkra bromsbelägg till bromsoket.
6

Skjut bromsoket över bakbromsen rotor och på svingarmen fästet. Sätt i och dra åt bromsok bultar med en hylsnyckel.
7

Pump bakre bromspedalen upprepade gånger för att bygga hydrauliska trycket i bromsoket. Stanna när bromspedalen kräver ett fast tryck för att ansätta bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107168.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.