Hur till Mount Motorcykeldäck

Åtagande utmaningen att reparera och underhålla sina maskiner själva tvingar många motorcyklister att lära sig nya färdigheter som annars var reserverade för deras lokala mekaniker. Däckbyten kan tyckas vara utom räckhåll för den genomsnittlige ryttaren, eftersom många butiker använder dyra hydrauliska byta stationer för att ta bort och montera däcken. Liknande resultat kan fås utan att tillgripa shop-nivå utrustning. Skaffa rätt verktyg kommer att kräva en liten investering, men kostnaden för dessa verktyg kommer att betala sig i längden. Saker du behöver
ventilkärnan skiftnyckel
Bead bryta klämma
Tire strykjärn
Tvålvatten
Däck
Tryckluft
Visa fler instruktioner
Däck Removal
1

Lägg däcket på sin sida, som vetter mot bromsskivan uppåt för att förhindra skador på skivan.
2

Skruva ventilskaftet kärna att tömma däcket, med hjälp av en ventilkärnan skiftnyckel.
3

Pop däckets vulst eller tätning mot hjulet, med en pärla bryta klämma.
4

Tryck däcket bort från den övre läpp av hjulet för att skapa en lucka. Sätt ett däck järn i springan vid en 10 position klockan och en annan på klockan-2-läget.
5

Dra däck strykjärn mot mitten av hjulet för att lyfta en del av däcket över hjulet överläpp.
6

Släpp en av däck strykjärn och flytta den vidare längs hjulet. Dra däck järn ner för att lyfta en annan del av däcket över hjulet läpp. Upprepa tills hela övre halvan av däcket har befriats från hjulet.
7

Dra den nedre halvan av däcket upp mot hjulets överläpp. Skjut ett däck järn under däcket och runt hjulet överläpp.
8

Dra däck järn uppåt för att frigöra däcket helt från hjulet. Addera däckmontering

9

Spray överläppen av hjulet med en tvållösning. Lägg det nya däcket över hjulet och tryck ned till sätet så mycket av däcket som möjligt.
10

Hook ett däck järn runt hjulets överläpp. Skjut däcket järnet bort från hjulet för att dra däcket på hjulet. Flytta däck järn vidare längs hjulet och upprepa tills den nedre halvan av däcket sitter på hjulet.
11

Tryck ned den övre halvan av däcket för att föra den närmare hjulets övre läpp. Haka ett däck järn runt hjulets överläpp. Skjut däcket järnet bort från hjulet för att dra däcket på hjulet. Flytta däck järn vidare längs hjulet och upprepa tills däcket sitter ordentligt på hjulet
12

Rotera däcket på hjulet tills den vita pricken på däcksidan är uppradade med hjulets ventil stem.
13

Fyll däcket med tryckluft genom hylslösa ventilskaftet att täta däcket mot fälgen. Sluta pumpa när däcket gör två knaster. Den däcket deflate genom ventilskaftet.
14

Skruva kärnan in i ventilskaftet, med användning av en skiftnyckel ventilkärna. Pumpa däcket till önskat däcktryck, med hjälp av tryckluft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107756.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.