Vad är en chopper motorcykel?

En chopper är en motorcykel som har betydligt anpassat. Medan den exakta definitionen varierar, med vissa motorcykel byggare och ryttare som gör en distinktion mellan "sanna choppers" och "chopper-stil" motorcyklar, i alla fall, har en chopper förvandlats till en helt unik bil till specifikationerna för dess ägare. Terminologi

Termen "chopper" används i ett antal olika sätt. För en del, hänvisar helt enkelt till någon motorcykel som har varit starkt kundanpassade, med "chop" hänvisar till processen att dekonstruera (och därefter ombyggnad) en fabrikstillverkad motorcykel, vanligtvis genom svetsning i ramen. Denna anpassning kan vara i form av motormodifieringar, ändringar av motorcykelns utseende, prestanda uppgraderingar eller ens bara en anpassad färg jobb. En betydande del av allmänheten helt enkelt använda termen "chopper" som en slang hänvisning till en motorcykel, anpassad eller not.Within motorcykeln samhället, helikoptrar är bara de mest kundanpassade modeller och allmänhet måste uppfylla vissa andra krav också. Choppers har en avskalad utseende och omfattar relativt få komponenter som inte direkt påverkar prestandan. Motorcyklarna har också ett lågt hängande ram och höga styret. Till vissa förare, kvalificerar en motorcykel inte som en "riktig chopper" om inte dess ram har specialbyggda, vilket indikerar att det är en helt egen bil.
Tidiga historia
< p> Choppers byggdes först på 1940-talet som motorcyklar vunnit i popularitet i USA efter andra världskriget. Förutom krigsinsatsen producera framsteg inom fordonsteknik, återvänder veteraner med utbildning i bilreparationer hittade motorcyklar och heta bilar stången att vara en passande hobby. Precis som bilen kulturen exploderade i Amerika, blev choppers populärt med en delmängd av samma population.The förfäder till choppers som vi känner dem idag var "bobbers." Dessa var fabriken producerade motorcyklar (oftast indiska modeller) som hade varit avskalad, eller "knyckte" av alla onödiga delar för att minska sin vikt och öka prestanda.
Senare Historik

Motorcykel kulturen fortsatte att växa i USA under 1950-talet. År 1948 var det Hells Angels Motorcycle Corporation grundades och förde allmänt erkännande till motorcykeln kultur i dess mer extrema form. Filmer som "The Wild One", starring Marlon Brando som ledare för en avfälling motorcykel gäng, ökade exponeringen av motorcykeln kultur och sätta bilden av chopper-stil motorcyklar (främst Harley Davidsons) innan allmänheten på large.The 1969 film "Easy Rider" var en milstolpe i popularisering av helikoptern. I filmen, mythic outlaw /hjälte karaktärer spelas av Dennis Hopper och Peter Fonda reser över hela USA om "sanna choppers." De motorcyklar själva framträdande plats i många scener. "Easy Rider" sammanförde motorcyklar och 1960 counterculture att förlänga närvaron av helikoptrarna till en ny generation.
Choppers Idag

Sedan 1970-talet har choppers gjort vinster som en traditionell institution. Många företag erbjuder "Chopper kit" för svarvning fabriksbyggd motorcyklar i chopper-stil modeller. (För vissa ryttare, själva idén om att standardisera processen att bygga en chopper konflikt med idén att bygga en unik motorcykel, vilket gör dessa modeller något annat än en riktig helikopter.) Trenderna i chopper designen har också kommit att påverka vanliga motorcykel design, med motorcykel beslutsfattare ivriga att kapitalisera på den växande marknaden av köpare som letar efter chopper-stil produkter utan att vilja ägna tid och pengar till en fullskalig anpassning jobb. Här, återigen, det finns en klyfta mellan mer tillfälliga ryttare och medlemmar av en motorcykel subkultur som ser dessa nya ryttare som utomstående som tillägna sin livsstil.
Choppers i populärkulturen idag

Choppers är mer populär än någonsin i dagens popkultur. Reality TV-program som följer processen med chopper design och konstruktion är populära även med icke-motorcyklister. West Coast Choppers, ett privat företag i Long Beach, Kalifornien, som designar chopper-stil motorcyklar för många kändis kunder, blev föremål för "Motorcycle Mania" på Discovery Channel, vilket ägaren Jesse G. James till nationell berömmelse. En liknande strategi användes med "American Chopper", som följde arbetet i Orange County Choppers i Newburgh, New York. Dessa program, som med långfilmer från en tidigare epok, tog bilden av helikoptrarna till allmänheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106395.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.