Hur man åka motorcykel för första gången

Att lära sig att rida en motorcykel är en utmanande strävan som kan öppna en ny värld av äventyr, även om du bara rida för att fungera. Samtidigt veta hur man cykla och köra bil kan vara till nytta, åka motorcykel säkert beror på din förmåga att lära sig och tillämpa en ny uppsättning färdigheter helt olika från de som behövs av någon annan form av fordon. Börja långsamt och träna bort från trafik tills du är bekväm med din maskin innan du beger dig ut på den öppna vägen. Instruktioner
1

Approach upp motorcykelns vänstra sida. Ta tag i styret med båda händerna och dra i främre bromshandtaget, som ligger på höger styre, att engagera frambromsen. Sväng höger ben över motorcykeln tills du gränslar sadeln. Lyft motorcykeln upp till ett vertikalt läge. Höj cykelställ med vänster häl och släpp främre bromshandtaget.
2

Bekanta dig med motorcykelns kontroll layout. Startknappen och döda omkopplaren är inrymt i brytaranordningen på höger handtag, tillsammans med den främre bromshandtaget och gasreglage twist-grip. Den vänstra styret brytaranordningen innehåller horn, blinkers och strålkastare dimmer växlar liksom kopplingshandtaget. En pedal nära den högra fotpinnen styr bakhjulet, medan spaken nära vänster fotpinnen används för att byta växel. Motorcykelns tändningslås brukar finnas framför styret, men kan också placeras nära framgaffeln.
3

Slå motorcykeln på, med tändningsnyckeln. En grön lampa ska lysa på motorcykelns hastighetsmätare, vilket indikerar att motorcykeln är i neutralläge. Nå under vänstra sidan av bränsletanken och vrid spaken bränslekranen till "On" läge. Dra i kopplingshandtaget. Ställ kill switch till "Kör" eller "On" läge. Dra i den främre bromshandtaget och tryck på startknappen tills motorn startar. Släpp långsamt frambromsen och kopplingshandtaget.
4

Dra i kopplingshandtaget. Tryck växelspaken nedåt med vänster fot tills den klickar på första växeln. Släpp kopplingshandtaget långsamt tills motorcykeln börjar rulla framåt. Vrid gashandtaget bakåt en aning med höger hand för att ge gas och fortsätta släpp kopplingshandtaget långsamt. Rulla gashandtaget längre tillbaka, när kopplingshandtaget släpper helt för att öka hastigheten framåt.
5

griparkopplingen in och rulla gashandtaget framåt för att stänga av gasen. Tryck växelspaken uppåt med ett fast tryck på toppen av din vänstra fot för att flytta in i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget och rulla gashandtaget tillbaka till gasa. Upprepa för att lägga in en högre växel som ökar din hastighet.
6

Pull i främre bromshandtaget, med höger indexet och fingrar mitten, för att sänka hastigheten. Alternativt, tryck ned bromspedalen med höger fot för att aktivera bakbromsen. Använd en ljus, progressiv rörelse för att engagera någon broms, till skillnad från en plötslig pull eller push som kan låsa bromsen och orsaka en olycka. Den främre bromsen kan och bör användas för de flesta situationer. Använd både främre och bakre bromsarna för extra bromskraft eller i nödsituationer.
7

griparkopplingen in och rulla gashandtaget framåt för att stänga av gasen. Tryck ner växelspaken med vänster fot för att växla ner till en lägre växel. Rulla gashandtaget tillbaka snabbt till rev motorn något, och sedan släpp kopplingshandtaget. Den svaga ökningen av motorns varvtal förhindrar motorcykeln från runkar eller smyga medan flytta in i en lägre växel. Upprepa för att lägga in en högre växel som ökar din hastighet.
8

Initiera en sväng genom att titta på utgångspunkten av svängen. Rulla gashandtaget framåt och sakta ner, med frambromsen. Skift till en lägre växel efter behov. Skjut styret närmast riktningen av svängen framåt att luta motorcykeln i svängen. Titta i slutet av svängen. Rulla gashandtaget tillbaka långsamt när du passerar det stället, eller spets, av svängen. Skjut styret vänd bort från tur att lyfta motorcykeln tillbaka till en upprätt position. Accelerera bort från sekelskiftet.
9

Roll gashandtaget framåt och bromsa motorcykeln till ett stopp, med båda bromsarna. Dra i kopplingshandtaget och växla ner till första växeln. Tryck växelspaken uppåt ljus med spetsen på din vänstra fot för att flytta till neutralläge, indikeras av en grön lampa på hastighetsmätaren. Släpp kopplingshandtaget. Distribuera cykelställ med vänster häl, och sedan sänka motorcykeln på det. Ställ kill switch till "Off" eller "Stop", och sedan stänga av tändningen och ta ur nyckeln. Håll den främre bromshandtaget på plats och demontera motorcykelns vänstra sida. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106346.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.