Hur Byt motorolja för en 2003 Kawasaki Concours

Kawasakis 2003 ZG1000 Concours byggdes som en sport-touring motorcykel, kombinerar komfort med tillräcklig kraft att spänningen ryttare under en långväga äventyr. De Concours förlitat sig på vätske-och olje-kylning för att hålla sin 997 cc Ninja-inspirerad motorn svalna, placera en hög efterfrågan på motorns tillförsel av olja som motorn temperaturen stiger. Med tiden kommer oljan börja brytas ned och tillåta friktion för att byggas upp hos motorn. Byta olja varje 6000 miles kommer att säkerställa att motorn smörjs hela tiden, vilket minskar risken för mekaniska fel och förlänga motorns livslängd. Saker du behöver
10 mm och 17 mm uttag
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
delar rengöringsspray
Oljetråg
Två oljeavtappningsskruv O-ringar
Vridmoment skiftnyckel
Oljefilter
3 kannor, 20W-50 motorolja
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Välj en platt, jämn arbetsyta och lyft dina Concours på dess centralstödet.
2

Ta bort den nedre kåpan från dina Concours. Lossa skruvarna från toppen av kåpan, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa, och de nedre skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Sänk spackling bort från motorn, dra ut från under motorcykeln.
3

Rengör området omger pluggar oljebytesintervaller, placerade under den främre, vänstra sidan av motorn , med delar rengöringsspray. Placera ett spilloljekärl under pluggarna oljebytesintervaller.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter. Stanna motorn, låt den svalna i minst 10 minuter. Sänk inte motorcykeln från dess centrum står.
5

Skruva av oljepåfyllningslocket från vänster sida av motorn, precis framför shifter spaken. Skruva båda pluggarna med en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt avloppet motorolja i minst fem minuter.
6

Ta bort O-ringarna från båda dräneringspluggar. Torka av gängorna avtappningspluggen och tips med en trasa, sedan glida nya O-ringar över gängorna avtappningspluggen. Skruva oljan rinna ansluts till motorns vevhus för hand när oljan har tömts helt. Dra åt båda dräneringspluggarna till 22 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa. Torka bort eventuell kvarvarande olja från motorns vevhus.
7

Skruva loss bulten från runda oljefilterlocket på botten av vevhuset, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort luckan från vevhuset. Nå in i motorn och dra oljefiltret bort från oljepumpen, om det inte har fallit ut med filtret locket.
8

Kontrollera oljefiltret locket så att oljefiltret fjädern är fäst till flänsen på lockets inneryta. Om fjädern saknas kommer denna fästas oljefiltret. Dra våren från filtret och skjut på den på oljefilterlocket fläns. Tryck in det nya oljefiltret i motorn, sedan installera om oljefilterlocket. Dra åt oljefiltret bulten till 14,5 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
9

Fyll motorn med 3 liter 20W-50 motorolja i oljepåfyllningsöppningen på vänstra sidan av motorns vevhus. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats för hand.
10

Skjut den undre kåpan under dina Concours, lyft den sedan på plats. Installera spackling övre bultarna med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel, skruva sedan de lägre spackling bultar på plats med en stjärnskruvmejsel.
11

Börja Concours och låt den gå på tomgång under tre minuter på sin centrum står. Stoppa motorn, låt den nya oljan nöja ytterligare fem minuter.
12

Kontrollera oljenivån genom det runda oljenivåmätaren inbyggd i höger motor vevhuslock, synlig ovanför nedre kåpan. Oljenivån bör vara mellan spårvidd övre och undre märken när värmde. Om oljenivån är under den nedre markeringen, skruva av oljepåfyllningslocket och häll i 1 till 2 oz. av 20W-50 motorolja tills oljenivån har höjt tillräckligt.
13

Sänk dina Concours från dess centrum står och parkera den på sin kick stand., om så önskas.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111065.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.