Hur man bygger en motor Triumph motorcykel

Ombyggnad av motorn i en vintage motorcykel är inte så svårt som du kanske tror. Med en ordentlig ombyggnadssats som innehåller alla packningar du behöver för att slutföra jobbet, samt en grundlig motorrenovering manual, kommer du att kunna riva och bygga din Triumph motor utan att oroa sig för om det någonsin kommer att köra igen . Alltför ofta är människor skräms av att arbeta på sina egna fordon när det finns egentligen ingen anledning att vara rädd. Saker du behöver
Triumph motorrenovering Manuell
Triumph motorrenovering Kit
Automotive handverktyg
Behållare för att hålla små delar och tillbehör
Rymlig arbetsbänk
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
Tear Down
1

Drain alla motorns vätskor, inklusive olja och kylvätska. Vänligen notera att tidiga triumfer var allmänt luftkyld, och som sådan kommer inte att ha kylvätska. Nya triumfer, dock är vätskekyld, och därmed måste ha kylmediet dräneras före demontering.
2

bort motorns yttre komponenter, såsom avgassystem rubriker, tändstift kablar och luft lådan. Koppla förgasarna från bensintanken och sedan ta bort alla andra delar som kan hindra dina framsteg. Om bränsletanken måste tas bort, anslut bränsleledningen och ta bort tanken på ett säkert ställe tills den kan installeras. Du kommer inte att behöva ta bort motorn från motorcykeln chassi.
3

Börja demontera Triumph motor från topp till botten i enlighet med de riktlinjer som skisseras i Triumphs reparationshandboken. Det är bra att använda arbetsbänken för att lägga ut de delar av motorn som de tas bort från den vänstra sidan av bänken till höger. Detta gör att du senare återmontera motorn i exakt omvänd ordning som den togs isär. För närvarande, behåller alla gamla packningar.
Återuppbygg Triumph motorcykelns motor
4

Ta bort de gamla packningarna en i taget från arbetsbänken, ersätta dem med de nya packningar som det gamla kastas bort. Beroende på Ombyggnadssatsen, kan du också byta ventiler, stötstänger, kolvar, kolvringar eller ens vevaxeln. Framför allt, hålla dessa delar i den ordning som de läggs ut på arbetsbänken så att du inte tappar bort dem eller glömmer att installera något på vägen.
5

Se motorrenovering manuell, sedan börja placera de nya delarna tillbaka in i motorcykelns motor en i taget, den här gången ersätter delar från höger till vänster från arbetsbänken. Kontinuerligt referera till motorrenovering manual för att se till att delarna är korrekt att monteras och åtdragna till rätt specifikationer. Dessa vridmoment specs kommer att listas i motorrenovering manual.
6

Med alla utbytta delar, anslut bränsleledningar, sidhuvuden avgaser och luft renare. Sätt tillbaka tanken om du var tvungen att ta bort det.
7

Fyll vevhuset med olja och kylaren med vätska i förekommande fall, följ sedan motorrenovering manuella instruktioner för inledande avfyrning av motorn. Motorn är nu väsentligt nytt, så en inkörningstid är obligatoriskt, precis som om motorcykeln var ny från fabrik. På äldre motorcyklar, är detta inkörningsperiod särskilt kritisk, som alltför hårt på en ny motor kan leda till strömavbrott eller fel på kritiska komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110583.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.