Hur man tar bort den Throttle från en CBR 250

Den CBR250 är den minsta medlemmen i Hondas populära CBR sport cykel serier och producerades ursprungligen 1986-1996. De tidiga 250 modellerna drevs av en fyrcylindrig motor, liknar deras 600 cc motsvarigheter, och inte säljs i USA. Under 2011 introducerade Honda CBR250RR för alla världens marknader. Den nya 250RR utnyttjade en encylindrig motor som var utformad för att ge betydande bränsleekonomi jämfört med föregående iteration. Båda modellerna använde ett par kablar som är anslutna till gashandtaget, eller rör, för att påverka gasspjället inom förgasare eller nyare bränsleinsprutning throttle-body. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm uttag
Hylsnyckel
10 och 12 mm obestämd skiftnycklar
stjärnskruvmejsel
Motorcykel kabel-specifika smörjmedel
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Throttle Tube och kabel borttagning
1

bort fästbultarna enligt baksidan av ryttarens sittdyna, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft baksidan av sätet, dra stolen bakåt av motorcykeln tills den kan tas bort helt.
2

bort sidoskydden, belägen nedanför basen av bränsletanken och ryttarens stolskenorna, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
3

Skruva ur bultarna från framsidan och botten av bränsletanken med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Vrid spaken bränslekranen, sitter under vänstra sidan av tanken, att "Off". Lyft bränsletanken från motorcykeln och dra bränsleslangen bort av bränslet utlopp. Detta gäller bara till 1986-1996 CBR250R/RR modeller.
4

bort plasten popnitar från sidorna av den övre bränsletankens lock, beläget nära styret, med hjälp av en skruvmejsel. Dra bort luckan från bränsletanken för hand. Skruva loss den övre bränsletanken monteringsbult och båda bultarna från basen av bränsletanken, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft tanken från motorcykeln och dra ur bränslekopplingen pump ledningar och bränsleslangen från botten av tanken. Detta gäller bara för 2011 och nyare modeller CBR250RR.
5

Demontera skruvarna luftlåda från toppen av motorn och den enda bult på vänster sida av motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra luften rutan utanför förgasaren banken. Detta gäller endast för 1986-1996 CBR250RR modeller.
6

Lossa gasreglage muttrarna kabellås placerade i mitten av förgasaren bank eller längs den högra sidan av gasspjället-kroppen, med hjälp av en 12 mm skiftnyckel. Dra gasvajern ändarna av de fångster som byggts in i gasspjället.
7

Lossa gasreglage muttrarna kabellås ligger under höger styret switch pod, med hjälp av en 12 mm fast nyckel. Ta bort skruvarna switch pod från botten av kapseln, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Lyft strömställarens ovandel pod off på styret för att exponera gasen röret och slutar kabel. Dra kabeländarna ur gasreglaget röret, skjut röret off på styret.
8

Dra vajrarna ur motorcykelns ram. Lossa vajrarna från den högra omkopplaren pod.
Throttle Tube och Kabeldragningsverktyg
9

Smörj vajrarna, med en motorcykel kabel-specifika smörjande spray. Låt överskottssmörjmedel droppa ut ur ändarna på kablarna för fem minuter, torka sedan av med en butik handduk.
10

Skruva vajrarna i botten av växeln pod bostäder, placera " , pull "-kabel, som identifierats av en längre L-formad passform, nära framför motorcykeln. Skjut gasreglaget röret över styret, sedan glida gasvajern slutar i de cachar inbyggda i rörets fläns. Sätt tillbaka den övre delen av brytaren pod, med en stjärnskruvmejsel.
11

Dra vajrarna runt höger gaffelben och genom motorcykelns ram på gaspådrag-organet eller förgasare bank.

12

Slip nedre gasvajern slutar i gasspjället fångster, placera "pull" kabelns ände i låset på toppen av ventilen. Sätt de vajrarna i kabeln hållaren i mitten av förgasaren bank eller längs sidan av gasspjället-kroppen.
13

Vänd på nedre vajern justerare moturs för att sträcka vajrarna. Vrid gasreglaget röret något tills du känner motstånd, vilket indikerar att kablarna dras. Helst ska gasreglaget röret har 1/8-tums av fri lek innan kablarna dras. Justera vajrarna, med den nedre justering efter behov. Dra den övre och nedre kabel låsmuttrar, med en 10 och 12 mm obestämd skiftnycklar, respektive.
14

tillbaka luft rutan och bultar. Dra åt bultarna till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Detta gäller bara till 1986-1996 CBR250R/RR modeller.
15

Lyft bränsletanken på motorcykeln. Skjut bränsleslangen på plats över bränslekranen eller bränslepump utlopp. Anslut kontakten bränslepumpen på plats, om tillämpligt. Sätt tillbaka bränsletanken bultar, dra sedan åt bultarna till 7,6 foot-pounds.
16

Sätt tillbaka sidokåpor och sätet på motorcykeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111623.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.