Vad skulle göra vit rök komma från en motorcykel avgassystem?

Om vit rök kommer från din motorcykel avgassystem, kan du behöva besöka en expert för reparation. De särskilda skälen för röken kommer att variera beroende på motortyp, ålder cykeln och dess allmänna skick. Glömska
p Om din motorcykel har stått oanvänd ett tag, kan vit rök komma från kondens uppbyggd i kolvkamrarna, halsdukar eller någon del av avgassystemet. Detta är normalt och skadar inte motorn. Röken upphör när motorn värms.
Vätskekyld motor
p Om din motorcykel är vätskekyld, kan vit rök vara ett tecken på motorns kylvätska in i cylinderkamrarna. Detta kan orsakas av en blåst topplockspackning. Kontrollera om du har läckande vätskor förutom den vita röken.
Luftkyld motor

vit, gråvit eller blåaktig-vit rök kan vara ett tecken på brinnande olja i en luftkyld motor. Olja kan läcka in i cylinderkamrarna och antända tillsammans med normal bensin /luftblandning. Se till att dina packningar och tätningar inte är spruckna eller försämras och att du inte har fyllt på för mycket olja.
Cold Weather

Kallt väder kan orsaka att kylmediet att frysa och knäcka en cylindervägg, vilket gör att kylvätska läcker in din olja. Denna blandning ger vit rök när du startar cykeln.
Varning

aldrig din motorcykel om du tror att det är mekaniskt osund, och har alla reparationer utförs av en professionell motorcykel mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110491.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.