Vad är en Harley FXD?

Den Harley-Davidson FXD Dyna Glide motorcyklar tillhör FX-serien av anpassade Low Rider cyklar. Dyna linjen debuterade 1991 med FXDB Dyna Glide Sturgis modell. Dyna var motorcykeln tillverkarens första datorstödd utformad cykel som presenterade ett nytt system motor upphängning. Det får motorn att vibrera på tomgång men smidig ut medan cruising. Det fanns många varianter av FXD modeller. Beteckningar

"F" i FXD modeller anger att cykeln har en overhead ventil big twin motor, förskjuta 74, 80 eller 88 cubic inches. Den "X" betecknar cykeln funktioner sport gafflar och en smal däck. "D" identifierar cykeln har med en "Dyna" frame och gummi-monterad motor för att isolera vibrationer. FXD varianter inkluderar "B" anbringas på FXD att indikera en remdrift cykel eller en målad svart. "Jag" betecknar bränsleinsprutning.
Bakgrund

FXD härrör från FXR motorcykeln som slutade produktion under 1995 och 1970 FXS Low Rider. Den nya FXDL Dyna Low Rider, med en fetthalt framdäcket, var faktiskt en rebadged FXR, men med en ny ram. Ramen skiljde sig från andra Harleys eftersom den inte har en center tube Stagning placerad mellan motor och växellåda, men i stället hade en krans av stål som omringade motorn och transmissionen för ökad styvhet och att minska trafikstockningarna vibrationer.

FXD Specs

1997 Harley-Davidson FXD Dyna Low Rider presenterade en V-Twin motor, förskjuta 1340 cc. Den hade en 3,498-tums hål och 4,250-tums slaglängd, 40 mm förgasare och accelerator pump, och fem-hastighet konstant ingrepp överföring. Dyna satt på en 62,5-tums hjulbas, och sätet stod 26.5 inches tall. Bränsletanken höll 4.9 liter och cykelns torrvikt var 598 pounds. Motorn tjänade ca 42 mpg. Den 2001 FXD Dyna Super Glide skröt en 67-hästkrafter 1449 cc V-Twin motor och en femväxlad rem-transmission. Det var långt tyngre än Dyna Low Rider, tippa vågen vid 639 pounds. Båda cyklarna presenterade samma hjulbas och mätte 91 inches lång. Markfrigång var skrala 5.4 inches.
Funktioner

Dyna Super Glide modeller presenterade framåt fotkontroller, en två-up sits och anpassade styret ryttare konstruktion. I slutet av 1990-talet, var praktiskt taget alla spår av de FXS borta. Den FXDL versionen, till exempel, undvek de FXS s mag hjul som var en revolutionerande funktion på 1970-talet för sport-spetsad hjul. Drag-stil styret föll också i glömska för buckhorn-stil handlebars.Super Glider under 2011 har en dual head tändstift, ett högre kompressionsförhållande för att öka vridmomentet, dubbla främre skivbromsar och justerbar fjädring. De har även en toppmonterad hastighetsmätare och 28-graders styrhuvud för mer flexibel hantering på motorvägen kurvor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111581.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.