Felsökning av ett elektriskt problem i en Kawasaki 750 Vulcan

En av Kawasakis mest framträdande linjer cruising motorcyklar, har Vulcan märke funnits sedan 1980-talet, med den 750-kubik-centimeter Vulcan släpptes som en av de första modellerna i 1986. Även Kawasaki avbrytas denna modell under 2006, erbjuder företaget fortfarande bruksanvisningar och serviceinformation för denna långvariga cykel på sin hemsida från 2011. I Vulcan 750 handbok, kan ägarna hitta specifik information om felsökning och mindre tips reparation rörande cykelns elsystem. Saker du behöver
Standard skiftnyckel
Tänger
30-amperes säkring
Wire-borste
Bakpulver
Torr trasa
12-volts, 14-ampere-timmar reservbatteri
Separat 12-volts batteriladdare
dielektriskt fett
Handskar
Goggles
Visa fler instruktioner
Snabba åtgärder
1

Kör elstart. Om motorn inte startar över, har något gått sannolikt fel med det elektriska systemet. Kontrollera omkopplaren motorstopp, som ligger på höger handtag, och se till att strömbrytaren slås till
2

" RUN "-läge. Annars kan startmotorn fungerar inte.
3

Kontrollera att säkerställa kopplingen dras in och att transmissionen är i friläge.
4

Skruva ut den vänstra luckan på Vulcan 750 för att komma åt huvudsäkringen, placerad under cykelns sits, med hjälp av en skiftnyckel. Ta försiktigt bort säkringen med en tång.
5

inspektera tillståndet säkringen. Om anslutningen i centrum av säkringen är trasig, har det blåst. Ersätt den med en ny 30-amp säkring, och installera den vänstra sidoluckan.
6

Prova den elektriska startmotorn en gång. Om startmotorn ändå inte kommer att engagera sig, är det elektriska systemet fortfarande trasig. Flytta den till batteriet kontrollen. Addera Batteri
7

Skruva av Vulcan 750 förarstolen för att komma åt batteriet fallet och batteri.
8 < . p> Skruva loss batteriet håller plattan fästskruv och ta bort denna platta
9

Koppla loss den negativa (-) terminal första och från den positiva (+) terminal andra
<. br> 10

Lyft batteriet försiktigt ur fodralet.
11

Kontrollera batteripolerna. Skrapa bort eventuell korrosion med hjälp av en tråd-borste.
12

Rengör uppbyggd eller skräp från batteripolerna med en lösning av 1 msk. bakpulver och 1 kopp vatten. Torka av polerna noggrant med en ren trasa.
13

Ersätt batteriet med ett nytt 12-volts, 14-ampere-timmars batteri om originalet är kraftigt korroderat eller skadade på annat sätt.

14

Ladda batteriet fullt med en separat matning 12-volts batteriladdare.
15

tillbaka batteriet till dess fall, den här gången ansluter ledningen till den positiva (+) terminal först och den negativa (-) terminal andra
16

Täck batteripolerna med ett tunt lager av dielektriskt fett.. Sätt tillbaka batteriet håller plattan och Vulcan 750 sits.
17

startmotorn. Ta motorcykeln till butiken för ytterligare inspektion om startmotorn och elektriska systemet fortfarande inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110490.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.