Hur du ändrar den bakre änden Fett för en 600 Yamaha Grizzly

Den bakre drivaxeln och slutdrivsystemet används för att driva bakhjulen på din Yamaha Grizzly 600 ATV är starkt beroende av växellådsolja att leverera smörjning som de behöver för att fungera korrekt. En otillräcklig tillgång på växellådsolja kan orsaka din Grizzly överhettas, eftersom motorn måste arbeta hårdare för att vända de bakre hjulen. Om den lämnas oförändrad för länge, kommer växellådsolja försämra helt, så friktionen att orsaka permanenta skador på slutväxeln. Som ett minimum, bör den bakre änden är växellådsolja bytas varje år. Denna uppgift kan genomföras på mindre än 30 minuter. Saker du behöver
21 mm hylsa
Oljetråg
Hylsnyckel
6 mm insexnyckel
Shop handduk
Funnel
1 qt. SAE 80 API GL-4 hypoidhjul olja
Visa fler instruktioner
1

Skruva filler bulten uppifrån vänster drivaxelkåpan, med hjälp av en 21 mm hylsa och en hylsnyckel. Detta kommer att ventilera huset och låt oljan rinna lättare.
2

Placera ett oljetråg direkt under drivaxelkåpan. Skruva bort avtappningspluggen från botten av huset med en 6 mm insexnyckel för att dränera växellådsolja.
3

Rengör filler bulten och avtappningspluggen gängor med en butik handduk. Skruva bort avtappningspluggen i drivaxelkåpan när växellådsolja har helt tappas med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Placera en tratt i drivaxelkåpan s påfyllningsröret. Fyll huset drivaxel med SAE 80 API GL-4 hypoiddrev olja tills oljan är i nivå med botten av påfyllningsröret. Ta bort tratten och skruva filler bulten på plats med en 21 mm hylsa. Dra åt filler bulten till 17 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110139.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.