Ställa Bakre Sag

Tuning en motorcykel upphängning ingår sätta bak sag att matcha din typ av ridning och typiska vägytor. Den bakre sag siffran är skillnaden mellan mätning av stötdämpare förlängning - när cykeln är helt lossas med bakhjulet från marken - och mätningen när cykeln är fullastad med föraren monteras. Denna siffra kan ändras genom att justera fjäderförspänningen på bakre stötdämpare, för att göra färden fastare eller mjukare. Det finns inget magiskt nummer eller önskad inställning. Generellt är en sag inställning på 25 till 30 mm lämplig för racing motorcyklar, medan gatan cyklar genomsnitt på 30 till 35 mm intervall. Saker du behöver
Metric måttband
Två assistenter
Spring krage skiftnyckel eller trubbig mejsel och hammare
Visa fler instruktioner
Mätning Bakre Sag
1 < p> Placera cykeln upp på ett center stativ, så att bakhjulet är från marken och bakfjädringen är fullständigt tömda. För cyklar utan en center stativ, värva ett par starka assistenter för att lyfta den bakre delen av cykeln från marken.
2

Mät avståndet från bakaxeln bolt vertikalt till någon fast referenspunkt på ram, med ett måttband. Denna referenspunkt kan vara botten av stänkskärm eller en bild på sidan av stänkskärmen. Spela detta som mätning 1.
3

Ta cykeln från centralstödet, eller har dina assistenter ta ner det.
4

Sätt på din vanliga ridning redskap inklusive hjälm och montera motorcykeln. Har en assistent greppa styret från framför motorcykeln för att hålla den från att välta och dra ut stödet. Placera båda fötterna på fotpinnarna, så hela din kroppsvikt bärs av fjädringen.
5

Be den andra assistenten att ta en mätning från bakaxeln bolt vertikalt till samma referenspunkt på ramen används för den obelastade mätningen. Spela detta som mätning 2.
6

be assistenten att trycka ner på baksidan av cykeln för att komprimera fjädring, släpp sedan. Ta en ny mätning från bakaxeln bolt vertikalt till samma referenspunkt på ramen för den obelastade mätningen. Spela detta som mätning 3. Den tredje mätningen ingår att jämna ut alla klibbighet i fjädrarna som kan orsaka lite olika sag mätningen. Cykeln på sin cykelställ och demontera
7

Place.
8

Beräkna genomsnittet av mätningar 2 och 3. Subtrahera den genomsnittliga från mätning 1. Resultatet är din nuvarande sag inställningen.
Inställning Sag
9

Lås muttern förspänning låsning på toppen av den bakre chock. Använd en krage skiftnyckel eller inneha en trubbig mejsel mot låsmuttern, och knacka på det med en hammare för att rotera moturs.
10

Rotera förspänning justering kragen för hand. Varje varv av justeringen kragen steg typiskt sag mätning ca 2 mm till 3 mm. Om den uppmätta sag inställningen är för hög och attraktionen är för mjuk, öka fjäderförspänningen genom att vrida justering kragen medsols. Om sag inställningen är för låg och attraktionen är för stel, minska fjäderförspänningen genom att vrida reglerkragen moturs.
11

Lås muttern förspänning låsningen på toppen av stötdämpare. Använd en krage skiftnyckel eller inneha en trubbig mejsel upp mot kragen, och knacka på det med en hammare för att rotera medurs.
12

Upprepa förloppet för att kontrollera de nya inställningarna.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111673.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.