Så kolla oljan på en Honda CBR

Racing och högpresterande street rider efterfrågan en stadig tillförsel av olja för att undvika motorstopp, vilket gör det absolut nödvändigt för en Honda CBR ryttaren att kontrollera deras olja innan varje åktur. För att påskynda processen, har Honda gjort bort med rörigt och tidskrävande mätstickan metod och införlivade en mätare oljenivån i den högra vevhuslock. Istället för att behöva ta bort, rengör och sätt tillbaka en mätsticka, kan du kontrollera visuellt din CBR olja med en enda blick. CBR ska värmas ordentligt innan du kolla oljan för att säkerställa en korrekt behandling. Saker du behöver
10W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta CBR motor medan motorcykeln är parkerad på sin kick stand. Låt motorcykeln tomgång under tre minuter, vilket gör att oljan värmas till sin arbetstemperatur. Stoppa motorn efter att den har värmts.
2

Knäböja till höger om motorcykeln och lokalisera den runda mätaren oljenivån på höger vevhuslock. Vissa CBR modeller, såsom 2004 till 2007 CBR1000RRs, har oljemätare bakom den nedre kåpan. På dessa modeller, är ett litet fönster skuren i den nedre kåpan används för att visa mätaren.
3

Ta tag i höger handtag och rätt passagerar fotpinnen och dra motorcykeln mot dig tills den är i ett helt vertikalt läge. Håll motorcykeln på plats för att fylla mätaren oljenivån.
4

Notera oljenivån i förhållande till de övre och undre märken etsade i sidorna av oljenivåmätare. Helst ska oljenivån vara centrerad mellan de båda varumärkena. Sänk motorcykeln på sin kick stand.
5

Lägg en liten mängd 10W40 motorolja genom höger vevhuslock s påfyllningshals om oljenivån är närmare mätaren nedre märket. Kontrollera oljenivån igen, enligt samma metod, och tillsätt mer olja om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110140.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.